Ronaldo prišiel vypovedať na súd v Madride, novinárom sa vyhol

Iňaki Torres (vľavo), šéf PR spoločnosti, ktorá zastupuje Cristiana Ronalda, odchádza po tom, ako poskytol nové informácie v súvislosti so svojím klientom pred súdom v Madride, kde na slnku dlhé hodiny čakali desiatky novinárov.
Iňaki Torres (vľavo), šéf PR spoločnosti, ktorá zastupuje Cristiana Ronalda, odchádza po tom, ako poskytol nové informácie v súvislosti so svojím klientom pred súdom v Madride, kde na slnku dlhé hodiny čakali desiatky novinárov. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. júl 2017 o 14:27

Hviezdy portugalský futbalista je obvinený z celkovo štyroch daňových podvodov v hodnote 14,7 milióna eur.

MADRID. Futbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo prišiel pred súd v Španielsku, aby odpovedal na otázky v rámci vyšetrovania.

To má preukázať jeho vinu alebo nevinu v kauze daňových podvodov.

Na súd číslo 1 v Pozuelo de Alarcon na predmestí Madridu dorazil o hodinu a pol skôr, než bol predvolaný. Schôdzka sa konala za zatvorenými dverami.

Portugalský hráč vošiel bočným vchodom, aby sa vyhol húfom novinárov, ktorí sa zhromaždili pri hlavnom vstupe do budovy. Sudca zaznamenal Ronaldovu výpoveď, ktorá by mala vniesť viac svetla do vyšetrovania.

Štyri daňové podvody

V júni štátny prokurátor obvinil Ronalda zo štyroch daňových podvodov v rokoch 2011 až 2014 v hodnote 14,7 milióna eur.

Podľa prokurátora mal za týmto účelom použiť fiktívne spoločnosti mimo Španielska, aby zakryl príjmy z imidžových práv.

Malo ísť o subjekt z Panenských ostrovov.

Hráč deklaroval príjmy v spomínanom období v daňovom priznaní z konca roka 2014 vo výške 11,5 milióna eur, pričom podľa prokurátora zarobil až 43 miliónov. Peniaze mal podľa priznania získať na nehnuteľnostiach, pri ktorých je podstatne nižšie daňové zaťaženie.

Na Ronalda pred súdom čakali desiatky novinárov: fotogaléria

31.7.2017

Ronaldo pochybenie odmieta

Žalobca povedal, že Ronaldo nepriznal príjmy vo výške 28,4 milióna eur z podstúpenia imidžových práv na roky 2015 až 2020 do inej spoločnosti so sídlom v Španielsku.

Obvinenia sa netýkajú jeho príjmov v Reale Madrid. Hráč akékoľvek pochybenie odmieta.

Agentúra Gestifute, zastupujúca Ronalda, sa vyjadrila, že do dnešných dní 32-ročný futbalista platí dane ako má, pričom používa rovnakú finančnú schému, ako to bolo počas jeho pôsobenia v Manchestri United.

Hráč akékoľvek pochybenie odmieta. Počas 90-minútového vypočúvania podľa oficiálneho stanoviska, ktoré vydala Ronaldova PR agentúra, sudkyni povedal: "Nikdy som nič neskrýval a nemal som v úmysle vyhnúť sa daniam. Španielske úrady vedia všetky detaily o zdrojoch mojich príjmov, pretože som ich o tom informoval."

"Vždy som vypĺňal daňové priznania, pretože si myslím, že by sme to mali robiť všetci. Tí čo ma poznajú vedia, že svojim poradcom hovorím, že musia všetko robiť v súlade so zákonmi a uhrádzať platby v stanovených termínoch, pretože nechcem žiadne problémy."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo prišiel vypovedať na súd v Madride, novinárom sa vyhol