Cristiano Ronaldo favoritom ankety Hráč roka v Anglicku

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo (Autor: AFP)
SITA|11. apr 2008 o 11:22

Krídelník Manchestru United Cristiano Ronaldo je najhorúcejším kandidátom na zisk titul Hráč roka anglickej Premier League. V prípade portugalského futbalistu by sa jednalo o obhajobu zo sezóny 2006/07.

LONDÝN 11. apríla (SITA, AFP) - Najjagavejšia hviezda na britských trávnikoch Cristiano Ronaldo je na najlepšej ceste stať sa druhý raz v rade najlepším hráčom roka podľa anglickej Asociácie profesionálnych futbalistov (PFA).

Portugalčan v službách Manchestru United nechýba medzi šesticou nominovaných a aj v konkurencii takých hráčov, ako sú Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor, Steven Gerrard, Fernando Torres a David James, je jasným favoritom. Vďaka jeho skvelej streleckej fazóne v tomto ročníku "červení diabli" kráčajú za obhajobou titulu v Premier League a majú šancu aj na zisk trofeje v Lige majstrov, kde postúpili do semifinále s FC Barcelona. Vo všetkých súťažiach stredopoliar zaznamenal v tomto ročníku 37 gólov a môže ho rovnako ako pred rokom korunovať hneď dvoma individuálnymi oceneniami. Figuruje totiž aj medzi nominovanými v kategórii Mladý futbalista roka v spoločnosti Torresa, Fabregasa, Gabriela Agbonlahora, Ashleyho Younga a Micaha Richardsa. Ani v tejto ankete Ronaldo vlani nenašiel konkurenta.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Cristiano Ronaldo favoritom ankety Hráč roka v Anglicku