Couto priznal ruku, ktorá spasila Inter v súboji s Parmou

SITA|21. jan 2008 o 11:57

RÍM 21. januára (SITA) - Nečakane ťažko sa v nedeľu na San Sire rodilo víťazstvo Interu Miláno nad AC Parma v záverečnom zápase 19. kola talianskej futbalovej Serie A. Úradujúci šampión prehrával ešte ...

RÍM 21. januára (SITA) - Nečakane ťažko sa v nedeľu na San Sire rodilo víťazstvo Interu Miláno nad AC Parma v záverečnom zápase 19. kola talianskej futbalovej Serie A. Úradujúci šampión prehrával ešte v 87. min 1:2 a schyľovalo sa k veľkému prekvapeniu, keď do osudu stretnutia zasiahla ruka portugalského stopéra v službách hostí Fernanda Couta. Ten pri snahe zastaviť loptu smerujúcu do siete z hlavy Zlatana Ibrahimoviča použil ruku a rozhodca ukázal na značku pokutového kopu, z ktorej sa švédsky legionár nemýlil. V nadstavenom čase navyše Ibrahimovič pridal z hry aj druhý presný zásah a definitívne pochoval šance Parmy na zisk čo i len bodu. Penaltová situácia, po ktorej navyše Couto inkasoval červenú kartu, potom ešte na San Sire dlho rezonovala, najmä na strane sklamaného tímu. "Loptu som zasiahol hlavou, ale potom sa mi odrazila do ruky. Nebol v tom však žiaden úmysel. Padal som bez tušenia, kam smeruje lopta," popísal rozhodujúci moment duelu Couto a poukázal na boľavé miesto 15. tímu Serie A: "Vždy hráme dobre až do záverečných minút, v ktorých potom prídu naše chyby a strata bodov. Umiestnenie v tabuľke je pre nás sklamaním. Nemôžeme sa sťažovať na nepriazeň šťastia, je to otázka sústredenia až do posledného hvizdu."

Inter si infarktovým záverom udržal 7-bodový odstup od druhého AS Rím a stále zostáva bez prehry. "Parma hrala veľmi dobre, má silný tím, ktorý si zaslúži lepšiu pozíciu v tabuľke. Napokon sme vyhrali, sme šťastní a unavení, pretože to bol ťažký týždeň," komentoval hlavný aktér záverečných okamihov Ibrahimovič a tréner Roberto Mancini priznal: "Nebol to z našej strany dobrý výkon, Parma si zaslúžila remízu. Podcenili sme ich, hoci sme dobre vedeli, že sú na tom fyzicky veľmi dobre. Nebolo ľahké vrátiť sa do zápasu, ale našťastie máme v kádri hráčov, ktorí dokážu zobrať zodpovednosť na svoje plecia."


Nachádzate sa tu:
Domov