Vymení tanečný parket za ring? Végh by mohol mať čoskoro zápas v boxe

Attila Végh
Attila Végh (Zdroj: Instagram/Attila Végh)
SvetMMA|13. apr 2022 o 11:22

Podľa všetkého ho čaká zaujímavý duel v boxe.

BRATISLAVA. Najznámejší slovenský bojovník zmiešaných bojových umení Attila Végh už čoskoro vymení tanečný parket v šou Let's Dance za boxerský ring.

Aspoň tak to naznačuje najnovšia upútavka boxerskej organizácie Fight Night Challenge. Jeho súperom by nemal byť nik iný než Američan Emanuel Newton.

Newtona s Véghom spája spoločná minulosť z pôsobenia v americkej lige Bellator MMA.

V roku 2012 a 2014 totiž zviedli v organizácii dva tesné súboje, pričom ich vzájomná bilancia je vyrovnaná 1:1.

Rozhodujúci tretí súboj mal prísť v boxe na konci minulého roka.

Newton mal ale tesne pred uskutočnením podujatia pozitívny test na koronavírus. Proti Véghovi ho nakoniec na turnaji Fight Night Challenge 1 na poslednú chvíľu nahradil elitný český bojovník MMA Patrik Kincl.

Zavŕšenie trilógie?

38-ročný zápasník má však stále záujem o súboj s Véghom, čo dokazuje aj video, ktoré zverejnila organizácia Fight Night Challenge na svojich sociálnych sieťach.

Newton rýpe do Végha a jeho účasti v tanečnej šou Let's Dance a pripomína mu, že v ringu s ním zažije nepríjemné chvíle.

Počul som, že si tanečník. Chcem aby si vedel, že keď vstúpime do ringu, tak to bude boj. Budeme možno okolo seba krúžiť, ale rozhodne to nebude tanec. Som hladný po zápase, potrebujem nakŕmiť moju rodinu.

Prídem ti (na Slovensko) zobrať tvoje tituly, tvoju slávu. Prichádzam so všetkou silou a chuťou ťa poraziť. Stretnúť sa s tebou tvárou v tvár. Chcem ťa nielen zdolať, ale rovno knokautovať,“ odkázal.

Végh sa od výhry v "Zápase storočia" s Karlosom Vémolom v roku 2019 viac neobjavil v dueli pod pravidlami MMA.

Diváci ho naposledy mohli vidieť v spomínanom boxerskom súboji v decembri 2021 s Kinclom. Slovenská legenda zvíťazila na body.

Végh od marca pôsobí v televíznej tanečnej šou Let's Dance.

So zverejnením výzvy na tretí vzájomný zápas od Newtona sa dá predpokladať, že by fanúšikovia mohli Végha v ringu vidieť už na najbližšom podujatí Fight Night Challenge.

Turnaj Fight Night Challenge 2 sa uskutoční 3. júna v bratislavskej aréne NTC. Hlavný súboj večera obstará dvojica populárnych raperov Majk Spirit a Separ.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Vymení tanečný parket za ring? Végh by mohol mať čoskoro zápas v boxe