Cory Galloway je nadšený príležitosťou vyzvať šampióna Deáka

Adrián Mečiar|14. nov 2018 o 01:00

Výhra nad šampiónom veľkej organizácie, akou je FNG, by určite výrazne pomohla ďalšej Gallowayovej kariére.

Cory Galloway momentálne ťahá 3-zápasovú víťaznú šnúru. V klietke však naposledy stál ešte 24. novembra 2017. Odvtedy ho prenasledovali zranenia, ktoré mu bránili v zbieraní ďalších skalpov. „Bola to najdlhšia pauza mojej 10-ročnej kariéry a rozhodne to nebolo zábavné," prezradil nášmu portálu Galloway. „Najskôr som si zranil koleno, potom prišla operácia, kvôli ktorej som nemohol naplno trénovať takmer 5 mesiacov."

Galloway sa síce dal do poriadku už pred niekoľkými mesiacmi, no dlho sa mu nedarilo zabookovať si ďalší zápas. „Mali sme problém s hľadaním súpera, ktorý by so mnou chcel zápasiť," vraví Galloway.

Preto amerického bojovníka veľmi potešila ponuka na zápas v pražskej O2 aréne. A vôbec mu neprekážalo, že súboj prebehne už o pár dní a on do neho vstupuje ako náhradník. „Vždy som mal rád zápasy, ktoré môžete vziať na poslednú chvíľu. Neustále trénujem a som pripravený. Dlhšie som chcel zápas, takže keď sa ku mne dostala takáto príležitosť, priam ma to nadchlo."

Gallowayovým súperom bude jeden z najúspešnejších zápasníkov, akých kedy vychovala domáca scéna. Šampión Fight Nights Global Tomáš Deák sa mal pôvodne stretnúť s Andrewom Whitneym, lenže tomu americké orgány nepovolili opustenie Spojených štátov, pretože na výživnom dlhuje skoro 20-tisíc dolárov.

„Viem, že Tomáš je tu rešpektovanou osobnosťou a už dlhšie nepocítil chuť porážky," hovorí Galloway o Deákovi, „pozeral som si jeho posledné zápasy, aby som sa o ňom dozvedel čosi viac. Po zhliadnutí jeho duelov usudzujem, že naše štýly by mali zabezpečiť mimoriadne zaujímavý zápas."

Výhra nad šampiónom veľkej organizácie, akou je FNG, by určite výrazne pomohla ďalšej Gallowayovej kariére. A uvedomuje si to aj samotný Galloway. „Výhra nad Tomášom by rozhodne pomohla mojej kariére. Myslím, že by mi to otvorilo nové dvere v tejto časti sveta a získal by som nových fanúšikov."

Duel Deák vs. Galloway bude jedným z vyvrcholení turnaja Oktagon 10. Lístky si môžete stále zakúpiť v sieti Ticketportal!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cory Galloway je nadšený príležitosťou vyzvať šampióna Deáka