Conor v druhom kole rozdrvil Mayweathera

Adrián Mečiar|13. júl 2017 o 02:00

Tlačová konferencia v Totonte priniesla výbornú šou.

Svetová tour mala zhruba hodinu po polnoci stredoeurópskeho času svoju druhú zastávku. Po Los Angeles sa zabáva presunula do kanadského Toronta. A veru, že to bola zábava. Podľa mnohých názorov, jedna z najlepších tlačových konferencií v histórii!

Začiatok bol síce plánovaný na presnú polnoc, avšak kvôli Mayweatherovmu meškaniu sa musel o hodinu posunúť. Diváci priameho prenosu si tak zatiaľ mohli vypočuť debatu analytikov, ktorých najal Showtime Boxing. Brendan Schaub opäť robil svoju prácu v prospech MMA.

Už niekoľko desiatok minút pred príchodom oboch hviezd na pódium bolo jasné, kto je miláčikom publika. V Kanade milujú MMA a očividne je tam i dostatok írskych priaznivcov, ktorí absolútne ovládli priestory pódia Budweiser. Írske vlajky, plagáty s McGregorovou podobizňou, tričká tohto fenoména či oblečenie UFC.

Atmosféra sa vystupňovala príchodom hlavných aktérov. Conor zožal obrovské ovácie a okamžite začal vdychovať atmosféru do svojich pľúc. Naopak, Floyd inkasoval bučanie hlasnejšie než v LA. Na rad prišiel uvítací staredown, pri ktorom už ani boxerská legenda, na rozdiel od včerajška, nezostala ticho, nehybne. Obaja dokonca natiahli ruky proti sebe, zrejme prvé testy na overovanie vzdialenosti.

Po nejakej chvíli ich prišli rozdeliť kolegovia z oboch táborov a na rad tak prišiel ´populárny´ príhovor pána v obleku. Tentoraz sa jednalo o vysoko postaveného zástupcu spoločnosti Showtime, ktorá duel sprostredkuje. Zdalo sa, že Stephen Espinoza mal pripravenú o kúsok dlhšiu reč, ale hlasné bučanie prítomných, ktorí si vyžadovali okamžitý priestor pre McGregora, ho prinútilo skrátiť plány. K slovu sa tak dostal Dana White a ten to rovnako ako včera veľmi nenaťahoval.

„Nemohli sme dopustiť, aby na svetovej tour chýbalo Toronto. Ste úžasní! A teraz už slovo dostáva súčasný šampión UFC v 155-librovej divízii, Conooooor McGregoooooor!!!“

Hneď na úvod Conor ponúkol svoj názor na mikrofón, ktorý bol uchytený na rečníckom pulte. „Funguje to vôbec? Kašľať na to!“ Zakričal a tvrdým úderom zariadenie zhodil, pričom po celý čas používal mikrofón, ktorý držal v ruke.

Hneď na to Conor využil svoju silnú zbraň, publikum.

„Keď narátam do troch, všetci zakričíte: Naserte si Mayweatherovci!“ A diváci zvládli úlohu na výbornú.

Potom sa McGregor pustil do Espinozu, ktorému adresoval taktiež riadne tvrdé slová. „Keď sme už pritom, nasrať aj na Showtime! Ty sku*vená lasica, celý Showtime, naserte si aj vy!“

´The Notorious´ pokračoval v prejave, pričom dal jasne najavo, že ho len tak neumlčia. „Neprestanem rozprávať, pokým mi nevezmete tento mikrofón z ruky,“ vysmieval sa im.

Conorovmu pohľadu sa nevyhol ani vak, ktorý si Floyd opäť priniesol. „To je školský ruksak? Načo ti to je? Veď ty ani nevieš čítať.“

Na rade so svojim prejavom bol Mayweather. Floyd sa najprv prechádzal po pódiu s kávou v ruke a Conor sa nemohol neozvať. „Dva cukre ty ku*va,“ zakričal na neho ako na čašníka.

Floyd začal príhovor svojim obľúbeným pokrikom ´Hard Work´, ale diváci boli proti, keď reagovali bučaním. Dokonca mu hromadne spievali, aby zaplatil dane.

„Ak si si taký istý svojou výhrou, vsaď svoju výplatu,“ dal ponuku Mayweather. Conor ani chvíľu neváhal a odpovedal. „Žiaden problém. Prineste mi kontrakt, je to vybavené.“

´Money´ sa následne trocha prekvapujúco obrátil na Danu Whita, ktorému sa ospravedlnil a uznal jeho zásluhy na vzraste bojových športov.

Potom prišiel jeden z najzaujímavejších momentov večera. Mayweather si od niektorého z divákov vzal írsku vlajku a behal s ňou po pódiu. Conor si pre zmenu vzal jeho batoh, ktorý mal byť údajne plný peňazí. Prišlo ale prekvapenie, Conor totiž zistil, koľko tam je vlastne hotovosti. „To je všetko? To je naozaj všetko? Veď tam máš iba okolo 5 tisíc! To ma poser!“ A pokračoval. „Ak niečo spravíš s tou vlajkou, prisahám, že ti ten batoh vyhodím z pódia.“  Floyd po chvíli vlajku McGregorovi podal, no ten mu ju vzápätí hodil naspäť do tváre.

Na záver sme mali možnosť sledovať ďalší vyhrotený staredown.

Druhé kolo malo jasného víťaza, keď šampión UFC vyhral možno pomerom 10-8. S tým súhlasil aj Big John McCarthy, ktorý si navyše myslí, že Showtime Boxing dostal KO.

Nuž, lepšiu pozvánku na zajtrajšiu tlačovku v Brooklyne už dostať nemôžeme. Všetko graduje a to nás môže len tešiť.

 

 

AUTOR: Adrián Mečiar

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor v druhom kole rozdrvil Mayweathera