Proti Fínsku bude chytať Čiliak, Hudáček ostane opäť iba na tribúne

Marek Čiliak na MS v hokeji 2019.
Marek Čiliak na MS v hokeji 2019. (Autor: SITA)
Sportnet|11. máj 2019 o 12:47

Hrať opäť nebude dvojica Hudáček - Bondra.

KOŠICE. Slovenskí reprezentanti absolvovali pred sobotňajším druhým zápasom na MS v hokeji 2019 dobrovoľné rozkorčuľovanie.

Na tréningovej ploche košickej Steel arény sa objavili iba piati hráči - brankári Marek Čiliak s Denisom Godlom a útočníci Dávid Bondra, Libor Hudáček a Dávid Buc.

Ostatní zvolili oddych po náročnom piatkovom súboji, v ktorom domáci tím triumfoval 4:1 nad Američanmi a po prvom dni sa zaradil na líderskú pozíciu v A-skupine.

V druhom dueli v Košiciach vyzvú Slováci Fínov od 20.15 h.

Momentky zo zápasu USA - Slovensko na MS v hokeji 2019: fotogaléria

12.5.2019

Chytať bude Marek Čiliak

"Jedinou zmenou oproti duelu proti Američanom bude to, že do bránky sa postaví Marek Čiliak. Inak zostáva všetko nezmenené, na súpisku sme nedopísali žiadneho hokejistu, takže na nej figuruje 22 hráčov," prezradil po poludňajšom rozkorčuľovaní asistent trénera Andrej Podkonický.

Mimo zostavy je stále Libor Hudáček, ktorý po chorobe postupne naberá stratenú kondíciu.

"Cítim sa už oveľa lepšie, dal som si ťažký tréning a myslím si, že sa to bude už len zlepšovať. Možno by som proti Fínom odohral jednu tretinu a potom by som bol mimo. Lepšie je ísť do zápasu v stopercentnom stave," prezradil Hudáček.

"Mohlo by sa stať, že by som sa zranil alebo by túto záťaž nevydržali svaly. Nastavili sme to tak, aby som na tretí zápas mohol byť k dispozícii," prezradil útočník českého Liberca, okrem ktorého zostávajú mimo súpisky aj Bondra s Godlom.

Nikto sa nezranil

Z hráčov, ktorí zasiahli do úvodného slovenského zápasu, sa na rozkorčuľovaní objavil iba Buc. Jeho spoluhráči uprednostnili regeneráciu, keďže do postele sa dostali až po polnoci.

"Výhodou je pre nás, že hráme až večerný duel a regenerácia by mohla prebehnúť v poriadku. Ihneď po zápase sme sa snažili schladiť organizmus hráčov, využili sme aj kryokomoru," uviedol lekár slovenskej reprezentácie Ján Grauzel.

"Nechýbali ani masáže, aby sme im uvoľnili svalstvo. Počas zápasu došlo k viacerým stretom a tvrdším zákrokom, ale nespôsobilo to žiadne zranenie, ktoré by si vyžiadalo lekársku starostlivosť," dodal.

MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019.
MS v hokeji 2019 sa konajú na Slovensku v štadiónoch v Bratislave a Košiciach 10. až 26. mája 2019. (Autor: SME - Miro Mezei)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Proti Fínsku bude chytať Čiliak, Hudáček ostane opäť iba na tribúne