Cibulková zdolala v Tokiu Rybárikovú

Dominika Cibulková s Magdalénou Rybárikovou.
Dominika Cibulková s Magdalénou Rybárikovou. (Autor: SITA/AP)
TASR|27. sep 2011 o 07:59

Dominika Cibulková síce prehrala s Magdalénou Rybárikovou prvý set na japonskom turnaji, ale v ďalších dvoch už potom dominovala.

TOKIO. Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Tokiu (dotácia 2,05 milióna dolárov), V úvodnom kole si poradila so svojou krajankou a kolegyňou z fedcupového tímu Magdalénou Rybárikovou za 1:58 h v troch setoch 2:6, 6:3 a 6:0. V dueli o postup do osemfinále nastúpi nasadená štrnástka ešte v utorok proti Češkš Ivete Benešovej.

Rybáriková bola v prvom dejstve slovenského derby na dvorci lepšou hráčkou a predvádzala tenis, ktorý jej minulý týždeň priniesol postup do finále turnaja v čínskom Kuang-čou. Od polovice druhého setu však chytila opraty zápasu do svojich rúk Cibulková. "Po zlom prvom sete som sa začala dobre hecovať, dostala som sa do tempa a postupne zlepšovala svoju hru. Hrala som solídne a využívala svoje šance. S pribúdajúcimi minútami sa môj výkon zlepšoval," povedala pre TASR Cibulková.

Rybárikovú mrzelo, že nedokázala udržať vysoký štandard hry počas celého zápasu. "Začala som veľmi dobre a v prvom sete som hrala veľmi dobrý tenis. V druhom dejstve tam bolo veľa tesných gemov, len Domča bola v nich úspešnejšia. V treťom sete som mala v prvých troch gemoch trikrát 40:15, no nedotiahla som to do koncovky. Bohužiaľ, celý zápas som mala problémy s nohou a so slabinami. V rozhodujúcom sete som začala hrať už iba na jeden úder, čo na Dominiku samozrejme nestačilo," povedala Rybáriková.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (14-SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 2:6, 6:3, 6:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková zdolala v Tokiu Rybárikovú