Cibulková u Kisku: S predzápasovou nervozitou sa nedá nič porovnať

Dominika Cibulková na oficiálnej návšteve u prezidenta Andreja Kisku.
Dominika Cibulková na oficiálnej návšteve u prezidenta Andreja Kisku. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
TASR|1. nov 2016 o 20:40

Tenistka venovala prezidentovi aj jednu zo svojich rakiet.

BRATISLAVA. Tenistka Dominika Cibulková venovala prezidentovi Slovenskej republiky Andrejovi Kiskovi jednu z rakiet, s ktorými odohrala úspešné finále MS WTA Tour.

Kiska prijal novú päťku svetového rebríčka ženskej dvojhry v utorok večer. Cibulková prišla v spoločnosti manžela Michala Navaru, trénera Mateja Liptáka a fyzioterapeuta Jozefa Ivanka.

"Rakiet bolo päť, jednu som obetovala a som rada, že ju má práve pán prezident. Stretnutie bolo veľmi príjemné, na začiatku sme sa nepoznali, no po pár vetách to bolo úplne v pohode. Veľmi si cením, že nás napriek svojmu vyťaženiu prijal aj v takúto hodinu," povedala majsterka sveta.

Oficiálna udalosť nepôsobila na Cibulkovú stresujúco: "S predzápasovou nervozitou sa nedá nič porovnať."

Kiska si nenechal ujsť Cibulkovej nedeľňajší triumf 6:3, 6:4. "Zápas som pozeral, šport veľmi prežívam a na záver prišla obrovská radosť. Dominika nás nesmierne potešila. Uspieť na turnaji, na ktorom sa zúčastnila elita, byť najlepšia medzi najlepšími, je úžasné," uviedol.

"Pre mňa ako prezidenta bolo obzvlášť krásnym okamihom, keď sa v Singapure zjavila s našou vlajkou. Na Dominike aj ďalších športovcoch si vážim, že nezabúdajú, odkiaľ pochádzajú a zakaždým dokážu pochváliť našu krajinu," dodal.

Hlava štátu označila Cibulkovú za symbol bojovnosti a energie pre mnohých občanov: "Práve bojovnosť aj za nepriaznivého stavu je vlastnosť, ktorá by sa nám na Slovensku veľmi zišla."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková u Kisku: S predzápasovou nervozitou sa nedá nič porovnať