Chris Weidman sa hanbí, že stredná váha má takéhoto šampióna. Bisping má ale jasný odkaz!

Vladimír Bilohuščin|12. aug 2016 o 02:00

Po tom, čo Michael Bisping prekvapil svet a stal sa šampiónom, sa s uchádzačmi o titulový zápas roztrhlo vrece.

Michael Bisping si naplno užíva svoju rolu šampióna strednej váhy. To ale nedá spávať niekdajšej jednotke Chrisovi Weidmanovi, ktorý sa už nevie dočkať, kedy bude opasok vlastniť niekto, kto si ho naozaj zaslúži.

„Je tu šanca, že porazí Hendersona, ale nemyslím si, že by mal šancu proti bojovníkovi z top 5,“ hovorí Weidman v relácii ´The MMA Hour´. „Je to neskutočné, keď sa ma ľudia pýtajú, kto je najlepší v mojej kategórii a ja musím odpovedať, že Michael Bisping. Je to trocha ponižujúce, ale je to proste tak. Úprimne, patrí mu úcta za to, že tento zápas vzal tak krátko pred jeho konaním a dokázal knokautovať Rockholda v prvom kole. Ale naozaj si nemyslím, že je to najlepší šampión akého som kedy videl. Keď mám byť úprimný, nikdy som si nemyslel, že na to má.“

Weidmana to môže mrzieť dvojnásobne, bol to totiž on, kto ponúkol Bispingovi šancu na zisk opasku.

„Zranil som sa a on využil príležitosť, bol v správny moment na správnom mieste. Podarilo sa mu to, ale pred týmto zápasom bol v UFC veľmi dlho a nikdy o opasok nebojoval. Je to určite divný pocit, vidieť ho bojovať o opasok a ešte ho aj vyhrať,“ posťažoval sa Weidman.

Bisping má na celú situáciu okolo výhry opasku svoj vlastný názor. Áno, za všetko môžu zasa steroidy a práve prísne testovanie a tvrdé tresty mali pomôcť Bispingovi na vrchol.

„Všetci vedia, čo si myslím o užívaní zakázaných látok a môj postoj sa ani v najmenšom nezmenil. Aj keď Diazovci vravia, že všetci sú na steroidoch, ešte nás tu pár čestných ostalo. Myslím si ale, že väčšina športovcov niečo užíva,“ ozrejmil situáciu Bisping.

Angličan má na konte dovedna 29 výhier a 7 prehier. A práve štyri prehry zaznamenal s bojovníkmi usvedčenými z užívania zakázaných látok (Sonnen, Belfort, W. Silva, Henderson).

„Som tu už veľmi dlhý čas a áno, zlepšil som sa. Moji tréneri tvrdo makali, aby ma dostali tam, kde som. Myslím ale, že prítomnosť dopingových komisárov a následný zisk opasku, nie je iba šialená náhoda. Podľa môjho názoru to je ten dôvod.“

Pravdou ale zostáva, že špičkoví bojovníci ako Rockhold, Weidman, či Brazílčan Souza, usvedčení z užívania dopingových látok neboli a napriek tomu dal Bisping prednosť odvetnému zápasu s Hendersonom, ktorý patrí medzi bojovníkov druhej kategórie. Ako si s ním poradí uvidíme na akcii UFC 204.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chris Weidman sa hanbí, že stredná váha má takéhoto šampióna. Bisping má ale jasný odkaz!