Chovanec: S mužstvom zamáva každá nepriaznivá okolnosť

Jozef Chovanec (vpravo) so stredopoliarom Erikom Grendelom.
Jozef Chovanec (vpravo) so stredopoliarom Erikom Grendelom. (Autor: TASR)
TASR|24. okt 2014 o 10:36

Videl som hráčov v akcii, študijný materiál je to výborný, ale daňou zaň je trpká prehra, vravel kouč Slovana Jozef Chovanec.

BRATISLAVA. Ani nový tréner Jozef Chovanec zatiaľ nedokázal trápiaci sa Slovan Bratislava vytiahnuť z problémov. Po prehre 0:3 so Spartou Praha v Európskej lige UEFA vravel, že veľký podiel na výsledku nesie súčasné psychologické rozpoloženie hráčov.

"V hlavách hráčov sa za nepriaznivého stavu 0:1 a 0:2 začali premietať neúspechy z predošlých zápasov. Mužstvo je v takom stave, že s ním teraz zamáva každá nepriaznivá okolnosť," povedal Chovanec, ktorý prišiel do Slovana minulý týždeň namiesto Františka Straku. Slovan z posledných ôsmich zápasov jeden remizoval, sedem prehral a má skóre 1:21.

Výborný študijný materiál

Napriek prehre našiel Chovanec aj jedno pozitívum. "Videl som hráčov v akcii, urobil si obraz o tom, čoho sú schopní a ako reagujú na situácie. Študijný materiál je to výborný. Bohužiaľ, daňou zaň je trpká prehra," rozoberal český kouč.

"Dávame veľmi málo gólov, to je veľký problém. Nemáme útočníkov, ktorí by boli hladní po góloch. Ale musíme pracovať s materiálom, aký máme. Verím, že sa odrazíme už v nedeľu v Ružomberku," dodal.

Slovan je v skupinovej fáze Európskej ligy príjemným súperom na vylepšenie skóre. Pred Spartou prehral 0:5 s Young Boys Bern a 0:2 s Neapolom.

"Rozdiel medzi mužstvami bol evidentný. Sparťania hrali v pohode, sebavedomo, výborne kombinovali. A naopak, naši hráči boli v útlme," poznamenal Chovanec.

Hrozí pokuta i uzavretie štadióna

Po zápase sa viac ako o dianí na ihrisku hovorilo o incidente z hľadiska, keď zhruba desiatka maskovaných a tyčami ozbrojených priaznivcov hostí prevalila plot na svojom sektore a ohrozovala bezpečnosť divákov na susednej tribúne.

"Z toho je človeku smutno. Futbal sa hrá pre divákov a toto v 21. storočí na štadióny nepatrí," reagoval Chovanec.

K zásahu bezpečnostných zložiek nepochopiteľne prišlo až po zhruba desiatich minútach od vypuknutia akcie, za čo nesie vinu organizátor zápasu, teda Slovan. Klubu hrozí pokuta a pravdepodobne aj uzavretie štadióna na najbližší domáci zápas Európskej ligy proti Young Boys Bern.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Chovanec: S mužstvom zamáva každá nepriaznivá okolnosť