Všade dobre, doma najlepšie. Chorváti sa pred EURO vybrali českou cestou

Ivan Rakitič.
Ivan Rakitič. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. máj 2021 o 15:45

Základňu budú mať počas EURO 2020 doma.

ZÁHREB. Po českej reprezentácii sa rozhodli základňu počas júnových majstrovstiev Európy presunúť zo Škótska do domáceho prostredia aj futbalisti Chorvátska.

Dôvodom na tento krok sú opatrenia miestnej vlády prijaté v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Aj v prípade jediného pozitívneho testu by totiž do karantény musel ísť celý tím.

Česi mali mať prechodný domov v Edinburghu, Chorváti v známom golfovom rezorte St. Andrews. Obe reprezentácie si napokon vybrali prípravu v domácich podmienkach a pravidelné cestovanie na jednotlivé stretnutia šampionátu.

Úradujúci vicemajstri sveta Chorváti aktuálne trénujú v meste Rovinj a tam budú aj počas EURO, po jednotlivých dueloch sa vždy vrátia do vlasti.

"V týchto čudných časoch je toto najlepšia možnosť. Navyše máme unikátnu šancu stráviť celý turnaj v našej vlastnej krajine," povedal kouč chorvátskeho výberu Zlatko Dalič.

Na šampionáte sa predstavia v D-skupine a do turnaja vstúpia 13. júna v Londýne duelom proti domácim Angličanom. O päť dní neskôr si v Glasgowe zmerajú sily s Čechmi a o ďalšie štyri dni s domácimi Škótmi.

Angličania absolvujú všetky tri súboje v skupine v Londýne a tam majú aj svoj tábor, Škóti budú na severovýchode Anglicka pri meste Middlesbrough.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Všade dobre, doma najlepšie. Chorváti sa pred EURO vybrali českou cestou