Chicago zdolalo Vancouver 5:2, Hossa s Handzušom pridali tri body

Tretí gól Chicaga takto strelil Jonathan Toews.
Tretí gól Chicaga takto strelil Jonathan Toews. (Autor: TASR/AP)
TASR|30. jan 2014 o 07:23

Vo včerajších zápasoch NHL si zahrali aj štyria Slováci. Najviac zabodoval Marián Hossa s gólom a asistenciou.

NEW YORK. Slovenský útočník Marián Hossa strelil v noci na štvrtok svoj 24. gól v tejto sezóne zámorskej NHL.

Prispel ním k triumfu hokejistov Chicaga nad domácim Vancouverom 5:2, pričom svoje konto obohatil aj o ďalší bod za asistenciu. Blackhawks tak ukončili sériu štyroch prehier.

Štatistiky si vylepšil aj center Michal Handzuš, ktorý zaznamenal asistenciu. "Vieme, že sme v predošlých zápasoch nehrali dostatočne dobre. Dnes sme ale ani za stavu 0:2 nepanikárili a napokon sme našli cestu k víťazstvu," spokojne povedal po zápase Hossa.

Prehra po takomto priebehu domácich hráčov mrzela. "To, že je Chicago držiteľom Stanleyho pohára, má nejaký dôvod. Väčšinu stretnutia sme hrali skutočne dobre, no potom sme mali menší výpadok a stálo nás to body. Proti takémuto tímu musíme hrať celých 60 minút," povedal pre nhl.com brankár Vancouveru Roberto Luongo.

Kouč hostí Joel Quenneville si zaknihoval 693. víťazstvo v NHL a osamostatnil sa na tretej priečke historickej tabuľky, pred ním sú už len dve trénerské legendy - Al Arbour (782) a Scotty Bowman (1244).

Rangers vyhrali vonku aj druhý zápas

Newyorské derby pod holým nebom videlo na Yankee Stadium 50-tisíc divákov a spokojnejší boli fanúšikovia Rangers - ich mužstvo zdolalo vonku aj Islanders 2:1.

"Je pre nás veľkou zábavou hrať na otvorenom štadióne. Zápasy v takejto atmosfére sú vždy niečím špeciálnym, dokázal by som ich počas sezóny odohrať aj 40," nadchýnal sa obranca Rangers Marc Staal.

"Bola zima, ale bavili sme sa. Bolo to neuveriteľné, užíval som si atmosféru," povedal kapitán NY Islanders John Tavares.

V aréne bejzbalového klubu New York Yankees v Bronxe sa predstavil aj slovenský zadák Ľubomír Višňovský, počas 19:13-minútového pobytu na ľade zaznamenal jednu mínusku.

Z výhry sa tešil aj Marinčin

Skvelým výkonom sa v stredu prezentoval Ben Scrivens z Edmontonu, ktorý pri piatom shutoute kariéry predviedol 59 zákrokov, čo je nový klubový rekord. Takému počtu striel nečelil v histórii slávneho kanadského klubu dosiaľ žiadny brankár.

"Dnes to bola noc, počas ktorej mi všetko vychádzalo. Mal som aj veľké šťastie a chlapci vpredu zblokovali kopec striel," hovoril Scrivens.

Oilers vyhrali tretíkrát v rade. Martin Marinčin odohral 19:17 min, mal jeden plusový bod a na trestnej lavici sedel dve minúty.

Sharks po šiestich výhrach nedali v posledných dvoch zápasoch gól a inkasovali štyri. Do ich zostavy sa po zranení po sedemnástich vynechaných zápasoch vrátil Martin Havlát.


Výsledky stredajších stretnutí NHL

Vancouver - Chicago 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)

Góly: 1. Higgins (Kesler, Edler), 23. Sestito (Stanton, Kassian) - 27. MARIÁN HOSSA (Versteeg, Saad), 30. Saad (Brookbank, HANDZUŠ), 31. Toews (Seabrook, Sharp), 35. Sharp (Toews, Keith), 60. Saad (MARIÁN HOSSA)

Marián Hossa strelil 1 gól a pridal 1 asistenciu, mal 1 plusový bod, 4 strely a odohral 17:24 min. Michal Handzuš (obaja Chicago) mal 1 asistenciu, 1 plusový bod, 2 strely a odohral 10:13 min.


New York Islanders - New York Rangers 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 39. Nelson (Donovan, Clutterbuck) - 40. Pouliot (Brassard, Zuccarello), 45. Carcillo (Moore, B. Boyle)

Ľubomír Višňovský (New York Islanders) odohral 19:13 min, mal 1 strelu.

Edmonton - San Jose 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 11. J. Schultz (N. Schultz, T. Hall), 47. T. Hall (Eberle, Nugent-Hopkins), 59. Eberle (Nugent-Hopkins, T. Hall)

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 19:17 min, mal 2 trestné minúty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago zdolalo Vancouver 5:2, Hossa s Handzušom pridali tri body