Chelsea nastúpi proti Žiline bez Čecha aj Essiena

SITA|22. nov 2010 o 17:14

Žilinský tím odohrá v Londýne proti Chelsea predposledný zápas v Lige majstrov. Zápas vynechá viacero opôr anglického veľkoklubu.

LONDÝN. Hlavný tréner anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Carlo Ancelotti potvrdil, že v utorňajšom dueli 5. kola v základnej F-skupine Ligy majstrov 2010/2011 proti slovenskému šampiónovi MŠK Žilina dá šancu viacerým mladíkom.

Bez Čecha, Alexa aj Žirkova

Taliansky kouč na pondelňajšej tlačovej konferencii zároveň povedal, že do listiny zranených hráčov najnovšie pribudol aj defenzívny univerzál Michael Essien, s ktorým Ancelotti počítal proti Žilinčanom na post stopéra. Ghanský reprezentant má problémy s prstom.

Ancelotti tiež uviedol, že odpočinok dopraje aj brankárskej jednotke Petrovi Čechovi a mimo hry zostáva pre starosti s lýtkom aj ruský ľavý obranca, resp. stredopoliar Jurij Žirkov.

Pri avizovanej neúčasti ďalšieho stopéra Alexa, ktorý by sa mal v Brazílii podrobiť operácii kolena, dostane prvýkrát v pohárovej Európe šancu v základnej jedenástke stopér Jeffrey Bruma. Premiérovo od úvodu by mal v Lige majstrov nastúpiť aj mladý a talentovaný stredopoliar Josh McEachran.

"Chcem ušetriť Alexa, pretože už sme raz odložili jeho operáciu. Po víkendovom dueli s Birminghamom City síce nemal problémy, ale v utorok určite nenastúpi. Chceme si ho ušetriť na ďalší zápas. Stopér Bruma a defenzívny záložník McEachran nastúpia od začiatku, v bránke bude Turnbull," vysvetlil Carlo Ancelotti.

"Obi Mikel má menšie problémy s kolenom, možno bude na lavičke náhradníkov. Myslím si, že nastal čas, aby dostal príležitosť McEachran. V tréningoch ukazuje svoje schopnosti a dúfam, že sa mu to podarí aj v stretnutí proti Žiline," dodal Ancelotti.

Chelsea ide za víťazstvom v skupine

Skúsený taliansky lodivod tiež potvrdil, že cieľom jeho mužstva je jednoznačne víťazstvo v skupine. Chelsea už má istotu postupu do jarného osemfinále, na definitívu 1. miesta potrebuje v zostávajúcich dvoch súbojoch jediný bod.

"Zajtra máme možnosť o všetkom rozhodnúť. V poslednom zápase v Marseille sa môže stať čokoľvek, preto chceme využiť už túto šancu. V tomto momente nám veľa vecí nevychádza, stále sme však na čele tabuľky Premier League a v Lige majstrov sme vyhrali úplne všetko. Musíme dostať veci pod kontrolu a potom to bude dobré," dodal Carlo Ancelotti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea nastúpi proti Žiline bez Čecha aj Essiena