Chelsea napokon vyradila Borussiu Dortmund, rozhodla kontroverzná penalta

Tréner Chelsea Graham Pottera Ben Chilwell po odvete osemfinále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund.
Tréner Chelsea Graham Pottera Ben Chilwell po odvete osemfinále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|7. mar 2023 o 23:08 (aktualizované 7. mar 2023 o 23:19)

Zápas sa začal neskôr pre dopravnú zápchu.

Liga majstrov - osemfinále, odveta

Chelsea FC - Borussia Dortmund 2:0 (1:0)

/prvý zápas 0:1, postúpila Chelsea/

Góly: 43. Sterling, 53. Havertz (z 11 m)

ŽK: Arrizabalaga, Fernandez, Chilwell, Cucurella - Süle, Wolf, Bellingham

Rozhodca: Makkelie (Hol.)

Chelsea: Arrizabalaga - Fofana, Koulibaly, Cucurella - James, Kovačič (83. Pulisic), Fernandez (87. Zakaria), Chilwell - Sterling (83. Loftus-Cheek), Havertz, Joao Felix (67. Gallagher)

Dortmund: Meyer - Wolf, Süle, Schlotterbeck, Guerreiro - Can - Brandt (5. Reyna), Bellingham, Özcan (64. Bynoe-Gittens), Reus - Haller (77. Malen)

LONDÝN. Futbalisti FC Chelsea otočili vývoj osemfinále, zdolali doma Borussiu Dortmund 2:0 a postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov.

Anglický tím po prehre 0:1 na trávniku Borussie Dortmund zvíťazil v utorňajšej domácej odvete nad nemeckým súperom o dva góly po góloch Raheema Sterlinga a Kaia Havertza.

Dortmund pricestoval do Londýna v obdivuhodnej forme, ale bez zranenej brankárskej jednotky Kobela. Namiesto neho dostal šancu Meyer.

Domácim chýbali okrem dlhodobo zranených hráčov aj potrestaný stredopoliar Mount a stopér Silva, ktorého nepustili do hry problémy s kolenom.

Zápas sa začal s desaťminútovým oneskorením, pretože autobus s výpravou nemeckého tímu uviazol v dopravnej zápche a dorazil na štadión neskôr.

Priebeh zápasu Chelsea - Borussia Dortmund

V 8. minúte sa ocitol za hosťujúcou defenzívou Havertz, ale jemne postrčený Canom nezakončil presne.

Neskôr sa technickým obstrelením múru z priameho kopu prezentoval Reus, Arrizabalaga mu prekazil radosť bravúrnym zákrokom.

Hráči Borussie vysokým percentom držania lopty dlho držali súpera na dištanc, záver polčasu však patril "The Blues".

V 39. minúte po akcii Sterlinga skóroval Havertz, ale jeho zásah neplatil pre ofsajd. V 43. minúte sa už Chelsea podarilo zmazať manko z prvého zápasu.

Vnútri šestnástky síce Sterling z prvej zluftoval loptu, no vinou tieňového bránenia súperových obrancov dostal šancu na reparát a strelou pod brvno ho zložil ukážkovo - 1:0.

Krátko po prestávke bol v akcii VAR, ktorého pozornosti neunikla Wolfova hra rukou vo vlastnej šestnástke.

Havertz poslal loptu z bieleho bodu iba do žrde, hráči Borussie však predčasne vbehli do šestnástky a situácia sa opakovala, tentoraz s úspešným zakončením útočníka Chelsea - 2:0.

Dortmund sa ocitol v situácii, keď musel na predĺženie aspoň raz skórovať. V 58. minúte bol k tomu po akcii Hallera blízko Bellingham, lenže vo vyloženej šanci netrafil bránu.

Po hodine hry brankár Chelsea predviedol reflexívny zákrok po strele Wolfa a neujal sa ani krížny pokus Süleho.

Dortmund zaznamenal prvú prehru v súťažnom zápase od 11. novembra, po ktorej sa jeho účinkovanie v Lige majstrov skončilo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea napokon vyradila Borussiu Dortmund, rozhodla kontroverzná penalta