Chárov Boston vstúpil do play-off úspešne, Edmonton so Sekerom nie

Hráči Bostonu sa radujú po jednom z gólov.
Hráči Bostonu sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|13. apr 2017 o 06:05

Úspešný vstup do vyraďovacej fázy má za sebou obhajca trofeje.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu Bruins vstúpili do play-off NHL triumfom 2:1 nad Ottawou Senators v stredajšom stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Bruins zvíťazili aj napriek tomu, že od 31. minúty prehrávali gólom Bobbyho Ryana po peknej individuálnej akcii, pri ktorej sa presadil aj cez slovenského obrancu Zdena Cháru.

V 45. minúte vyrovnal Frank Vatrano a o úspechu Bostonu rozhodol necelé tri minúty pred koncom Brad Marchand.

"Mali sme šancu udržať puk a trochu počkať, kým sa dostaneme do optimálneho rozostavenia. Namiesto toho sme ho odovzdali súperovi," opísal situáciu pred rozhodujúcim gólom tréner Ottawy Guy Boucher.

V druhej tretine nevystrelili ani raz

Hokejisti Bostonu neohrozili v druhej tretine brankára Ottawy Craiga Andersona ani jediným streleckým pokusom.

Senators nedovolili súperovi vystreliť na svoju bránku ani raz v priebehu jednej tretiny počas stretnutia play-off vôbec prvýkrát v klubovej histórii, doteraz brankári Ottawy čelili vždy minimálne dvom strelám.

Hokejisti Bostonu zažili tretinu bez strely na súperovu bránku iba druhýkrát - podobný nezdar absolvovali 6. apríla 1939 v zápase s Torontom.

"Musíme hrať oveľa lepšie. Nemôžeme čakať, že vyhráme sériu, keď budeme hrať takto," uviedol strelec víťazného gólu Marchand.

Pozrite si tie najzaujímavejšie zábery zo stretnutia Ottawa - Boston: fotogaléria

13.4.2017

Bostonský kapitán Chára odohral vyše 25 a pol minúty, čo bol vôbec najvyšší čas na ľade spomedzi všetkých korčuliarov, ohrozil súperovho brankára piatimi strelami, naopak, jednu strelu Ottawy zblokoval a pripísal si 5 bodyčekov.

"V play-off sa vždy musíte sústrediť na najbližšie striedanie. Po druhom dejstve sme vedeli, že za sebou nemáme práve najlepšiu tretinu," povedal pre nhl.com Vatrano.

Fleury vyrovnal klubový rekord

Brankár Henrik Lundqvist desiatym čistým kontom v play-off v kariére pomohol pri triumfe svojho New Yorku Rangers nad Montrealom Canadiens 2:0.

Švédsky gólman zastavil 31 striel súpera. Jeho náprotivok v bránke Montrealu Carey Price si pripísal 29 úspešných zákrokov a ako jediný ho prekonal Tanner Glass, víťaznú poistku pridal do prázdnej bránky v závere zápasu Michael Grabner.

"Myslím si, že to bol po dlhšej dobe jeden z našich lepších zápasov. Vedeli sme, ako potrebujeme hrať, a splnili sme to do bodky. Dali sme rýchly gól a potom sme hrali rozumne," povedal Lundqvist, ktorý je s 56 víťazstvami v play-off na čele tejto štatistiky medzi aktívnymi brankármi.

V prvom zápase štvrťfinále Východnej konferencie uspeli aj hráči obhajcu Stanleyho pohára Pittsburghu Penguins, ktorí zdolali Columbus Blue Jackets 3:1.

Marc-André Fleury zasahuje pri šanci Scotta Hartnella.
Marc-André Fleury zasahuje pri šanci Scotta Hartnella. (Autor: TASR/AP)

Pittsburghský gólman Marc-André Fleury nastúpil už na svoj 101. zápas vo vyraďovacej fáze sezóny NHL a vyrovnal tak klubový rekord Toma Barassa.

V bránke Pittsburghu mal pritom pôvodne nastúpiť Matt Murray, ale zranil sa počas rozcvičky.

Sekerov tím neuspel

V Západnej konferencii nezvládol Edmonton s Andrejom Sekerom prvý duel play-off a podľahol hráčom San Jose 2:3 po predĺžení aj napriek dvojgólovému náskoku po prvej tretine.

Víťazný gól Sharks strelil v štvrtej minúte predĺženia švédsky útočník Melker Karlsson. Sharks chýbal zranený stredný útočník Joe Thornton, ktorý síce trénoval s mužstvom, ale stále nebol pripravený nastúpiť v súťažnom stretnutí.

Brankár Jake Allen predviedol v zápase proti Minnesote 51 úspešných zákrokov.
Brankár Jake Allen predviedol v zápase proti Minnesote 51 úspešných zákrokov. (Autor: TASR/AP)

Tridsaťsedemročný Kanaďan nehral od 2. apríla, keď utrpel zranenie kolena. Sekera odohral v drese Edmontonu necelých 22 minút a zápas ukončil s jedným mínusovým bodom.

Hráči St. Louis Blues triumfovali na ľade Minnesoty Wild 2:1 rovnako po predĺžení a rovnako sa ujali vedenia 1:0 v sérii. V osemnástej minúte predĺženia rozhodol obranca Joel Edmundson, brankár St. Louis Jake Allen predviedol 51 zákrokov.

Play-off - prvé zápasy:

VÝCHODNÁ KONFERENCIA

Montreal - New York Rangers 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Góly: 10. T. Glass, 59. Grabner (Fast)

/stav série - 0:1/

Ottawa - Boston 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 31. B. Ryan (E. Karlsson) - 45. Vatrano (Riley Nash, McQuaid), 58. Marchand (Bergeron, Pastrňák)

/obranca Zdeno Chára (Boston) strávil na ľade 25 minút a 32 sekúnd, päťkrát vystrelil na bránu súpera, zablokoval jednu strelu súpera a rozdal päť bodyčekov/

/stav série - 0:1/

Pittsburgh - Columbus 3:1 (0:0, 3:0, 0:1)

Góly: 22. Rust (Kessel, Malkin), 24. Kessel (J. Schultz, Malkin), 37. Bonino (Hörnqvist, Määttä) - 53. Calvert (J. Anderson)

/stav série - 1:0/

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Minnesota - St. Louis 1:2pp (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 60. Parise (M. Koivu, Mikael Granlund) - 27. V. Sobotka (Steen), 78. Edmundson (Tarasenko, Schwartz)

/stav série - 0:1/

Edmonton - San Jose 2:3pp (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 7. Klefbom (Eberle, Lucic), 18. Lucic (Letestu, McDavid) - 22. J. Ward (Donskoi, Vlasic), 46. P. Martin (Hertl), 64. M. Karlsson (Pavelski)

/obranca Andrej Sekera (Edmonton) strávil na ľade 21 minút a 42 sekúnd, raz vystrelil na bránu súpera, zablokoval jeden pokus súpera, do štatistík si pripísal aj jeden bodyček a jeden mínusový bod/

/stav série - 0:1/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov Boston vstúpil do play-off úspešne, Edmonton so Sekerom nie