Chára: S Mirom sme sa len privítali, k žiadnym debatám nedošlo

Zdeno Chára sa stal najlepším obrancom Slovenska už po ôsmy raz, získal Cenu Róberta Švehlu.
Zdeno Chára sa stal najlepším obrancom Slovenska už po ôsmy raz, získal Cenu Róberta Švehlu. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|3. aug 2014 o 19:05

V ankete Hokejista roka sa najlepším obrancom stal ZDENO CHÁRA, kapitán Bostonu Bruins a reprezentácie Slovenska. Je to už jeho ôsme prvenstvo na poste beka.

Kam zaradíte čerstvú trofej?

„Veľmi si ju vážim. Nie je to ocenenie, ktoré by sa len tak ľahko zbieralo. Mal som silných konkurentov, aj ďalší nominovaní hráči Andrej Sekera a Martin Marinčin mali v zámorí veľmi dobrú sezónu. Na víťazné poháre mám doma osobitnú vitrínu. Poďakovanie patrí mojim spoluhráčom, rodine a ľuďom, ktorými som obklopený."

Po troch rokoch vás z trónu v ankete o najlepšieho hokejistu Slovenska zosadil Marián Gáborík. Čím si to podľa vás zaslúžil?

„Marián mal síce krátku sezónu, ale po trejde z Columbusu do Los Angeles sa mu výnimočne darilo. Mal famózne play off. Bez jeho dôležitých gólov by mužstvo Kings titul asi nezískalo. Stanley Cup je najťažšia trofej na získanie v športe, a preto si túto cenu plne zaslúži."

Aký je hokejista roka vo vašich očiach?

„Má veľkú výbušnosť, nesmierne rýchlu strelu. Bolo vidieť, že v Los Angeles začal hrať hokej, aký predtým nehral. Začal chodiť do súbojov pred bránkou, hráči tomu hovoria do špinavých priestorov. A to mu prinieslo v play off dôležité góly, ktoré potom posunuli tím k víťazstvu."

Čo môže Gáboríkovi priniesť víťazstvo v Stanley Cupe?

„Verím, že bude ešte lepším hokejistom. Takéto méty posunú človeka."

V NHL ste odohrali už šestnásť sezón, uplynulá patrila aj podľa čísel medzi úspešnejšie. Čo jej chýbalo?


„Viac víťazstiev v play off. S tímom Bostonu sme mali veľmi silnú základnú časť, neprehrali sme dva zápasy za sebou, získali sme Prezidentskú trofej. Škoda, že sme v tých výkonoch nepokračovali v bojoch o Stanleyho pohár, kde sme chceli ísť ďalej ako len do druhého kola. Po individuálnej stránke som bol rád, že sa mi znova podarilo dostať medzi nominovaných hráčov na Norrisovu trofej."

Pomysleli ste niekedy na olympijský turnaj v Soči?

„Občas. Nikto si nepredstavoval, že to dopadne pre slovenské mužstvo tak zle. Je to šport. V Soči sa nám nič nedarilo."

Čo ste stihli v lete?

„Nie som adrenalínový typ človeka, pre mňa je najväčším pôžitkom byť s manželkou, štvorročnou dcérkou, s rodinou. Popritom sa už pripravujem na nadchádzajúcu sezónu."

Aký bude Boston v novom ročníku?

„To sa ešte len ukáže. Ale základ mužstva zostal, a tak je nádej, že by sme v regular season mohli zopakovať výkony z minulej sezóny."

Máte 37 rokov a zmluvu s klubom Bruins až do jari 2018. Čo by ste ešte chceli dosiahnuť?

„Snažím sa zlepšovať, vždy je čo zdokonaliť. Žiadny hráč nie je taký kompletný, aby mohol povedať, že už nepotrebuje na sebe robiť. Nepozerám sa na individuálne ceny, ale chcem byť lepším hokejistom, aby som pomohol mužstvu znova získať Stanley Cup."

Minulý táždeň ste sa na premietaní dokumentu o Pavlovi Demitrovi v Trenčíne stretli s Miroslavom Šatanom. Urovnali ste dávny spor?

"Na premietanie filmu "38" prišlo viacero pozvaných ľudí. Celý večer bol o Paľkovi, spomienky na jeho život. S Mirom sme sa len privítali, podali sme si ruky a pri odchode to isté. K žiadnym debatám, rozhovorom nedošlo. V danej situácii to nebolo vhodné."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára: S Mirom sme sa len privítali, k žiadnym debatám nedošlo