Chára podporil Šatana. Som rád, že sa dohodol s Ramsaym, tvrdí

Craig Ramsay.
Craig Ramsay. (Autor: SITA/AP)
Marián Szűcs|10. aug 2017 o 19:10

Kapitán Bostonu nového reprezentačného trénera dobre pozná, Je to vynikajúci človek, hovorí o ňom.

BRATISLAVA. Nový tréner hokejovej reprezentácie Craig Ramsay viedol v zápasoch NHL počas svojej kariéry deviatich slovenských hráčov.

Najviac skúseností s ním majú Zdeno Chára, Martin Cibák a Tomáš Kopecký, ktorých trénoval po tri sezóny v pozícii asistenta hlavného kouča.

Vynikajúci človek

Najviac zápasov pod Ramsaym zo Slovákov odohral Chára v drese Bostonu v rokoch 2007 až 2010. Skúseného trénera si dodnes nevie vynachváliť.

Pre mňa je to hlavne neskutočne zaujímavý človek, ktorý veľa vie. Nie iba o hokeji.


Zdeno Chára o Craigovi Ramsayovi

„Craig je v prvom rade vynikajúci človek. Vie veľmi dobre pracovať s ľuďmi. Je to tréner s veľkými skúsenosťami a vedomosťami, ktoré môžu mať veľký prínos pre celý slovenský hokej. Som rád, že sme sa dohodli na spolupráci,“ reagoval Chára pre Mladú frontu Dnes.

Keď generálny manažér národného tímu Miroslav Šatan oznámil dohodu s Ramsaym, Chára bol práve v Brne na rozlúčkovom zápase českého útočníka Martina Havláta, svojho bývalého spoluhráča zo zámoria. Tam hovoril aj o 66-ročnom Kanaďanovi Ramsaym.

„Hádam dokáže pomôcť pozdvihnúť úroveň našich reprezentácií. Celé si to však bude vyžadovať veľké množstvo času a trpezlivosti,“ vravel Chára.

Viedol aj Švehlu a Hossu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára podporil Šatana. Som rád, že sa dohodol s Ramsaym, tvrdí