Chára opäť medzi elitnými obrancami, na Višňovského zabudli

Zdeno Chára
Zdeno Chára (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop, TASR|25. apr 2011 o 19:43

Kapitán Bostonu Bruins môže získať druhýkrát prestížnu Norrisovú trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

NEW YORK. Zdeno Chára sa dostal medzi trojicu kandidátov na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu NHL.

Držiteľ prestížneho ocenenia z roku 2009 sa ocitol v užšom výbere spoločne so švédskym veteránom Nicklasom Lidströmom z Detroitu a Sheom Weberom z Nashvillu.

Chára sa v siedmej sezóne za sebou prehupol cez hranicu 40 bodov, v základnej časti ich nazbieral 44. Medzi trojicu kandidátov na Norrisovú trofej sa dostal štvrtýkrát. Lidström je šesťnásobným držiteľom ocenenia.

Negatívom pre kapitána Bostonu môže byť nešťastný zákrok na Maxa Paciorettyho z Montrealu. Po ktorom hráč Canadiens skončil v nemocnici. Vedenie zámorskej profiligy môže prihliadnuť pri konečných výsledkoch aj na tento fakt.

Weber sa uchádza o Norrisovú trofej prvýkrát, so 48 bodmi bol najproduktívnejším bekom Nasvhillu a veľkou mierou sa zaslúžil o postup Predators do play off.

Višňovskému nestačila výhra v kanadskom bodovaní

Je prekvapujúce, že medzi kandidátmi chýba Višňovský, ktorý so 68 bodmi celkom suverénne vyhral bodovanie obrancov po základnej časti profiligy a k lídrom patril aj v iných štatistikách.

Ako príklad slúži aj štatistika pravdy ako sa hovorí plusovým a mínusovým bodom. Zatiaľ čo odchovanec topoľčianskeho hokeja skončil základnú časť s plus osemnástimi bodmi, Lidström sa dostal prvýkrát v kariére do mínusu a skončil s číslom mínus dva.

Samotný Višňovský povedal pred nedávnom v rozhovore pre SME, že nomináciu na Norrisovu trofej nerieši, ale dúfa, že zámorským odborníkom dokázal, že patrí medzi najlepších bekov.

"Každý hovorí, že s mojou výškou som len ofenzívny bek a som skôr útočník. Ja si to nemyslím a dúfam, že v tejto sezóne, keď nastupujem proti najlepším útokom súpera, to aj dokazujem."

Slovenských fanúšikov môže aspoň tešiť fakt, že skúsený obranca by mal byť lídrom našej defenzívy na blížiacom sa svetovom šampionáte.

Meno víťaza Norrisovej trofeje oznámia 22. júna počas slávnostného odovzdávania individuálnych ocenení pre hráčov NHL v Las Vegas.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára opäť medzi elitnými obrancami, na Višňovského zabudli