Chára na MS nepríde, Vůjtek i Šatan by ho privítali

Zdeno Chára po vypadnutí Bostonu.
Zdeno Chára po vypadnutí Bostonu. (Autor: SITA/AP)
Vojtech Jurkovič, TASR|15. máj 2014 o 11:58

Spor medzi Chárom a Šatanom je vraj už minulosťou. Proti Švédom je otázny štart Hrivíka.

jurkovic_avizo.jpg
Z Minska od nášho redaktora VOJTECHA JURKOVIČA

Je za tým otvorená zlomenina prsta a končiaca sa zmluva. Slovenský tím zostane v Minsku bez obrancov Bostonu.

Andrej Meszároš realizačnému tímu prostredníctvom svojho agenta oznámil, že mu po sezóne vyprší zmluva a nechce riskovať zranenie.

Nepríde ani výraznejšia osobnosť, kapitán nášho olympijského tímu Zdeno Chára.

„Určite by to našej obrane pomohlo, ide o kvalitného a skúseného hráča,“ povedal kapitán tímu v Minsku Miroslav Šatan, ktorý mal po zranení s Chárom spor.

Hrozila mu infekcia

„Zdeno sa zranil vo štvrtom zápase série na ľade Montrealu. Utrpel otvorenú zlomeninu prsta na ruke. Hrozila mu infekcia, v piatok ho čaká ďalší chirurgický zákrok,“ vysvetlil generálny manažér Otto Sýkora.

Chára mal podľa neho veľkú chuť posilniť naše mužstvo, ale jeho zdravotný stav mu to nedovolil.

„Je nám ľúto, že sa mu stalo takéto zranenie, ale americkí lekári mu neodporučili štartovať na šampionáte,“ povedal Sýkora.

Tréner Vladimír Vůjtek niekoľko hodín veril, že Chára by do Minska mohol prísť. Čakali na telefonát a vyjadrenie kapitána Bostonu.

Obrane by pomohol

„Osobnosť, akou je Zdeno, by výrazne pozdvihla úroveň našej obrany i celého tímu. Dlhšie sme s ním nehovorili, naposledy prejavil ochotu reprezentovať,“ povedal tréner Vladimír Vůjtek.

Naša mladučká obrana by v Chárovi získala lídra aj podľa Miroslava Hlinku, majstra sveta z roku 2002. „Škoda, že Zdeno Chára nemôže prísť. Bol by obrovskou posilou tímu, o tom netreba pochybovať,“ povedal Hlinka. Verí, že mužstvo zvládne záver základnej časti aj s hráčmi, ktorých má k dispozícii.

Tréner sa neobával, že príchod Cháru by nejakým spôsobom mohol narušiť atmosféru v mužstve v súvislosti s aférou, ktorá vznikla okolo olympiády v Soči po nenominácii Miroslava Šatana. „Už je to minulosť, bolo by zbytočné otvárať túto tému,“ dodal Vůjtek.

Dopíšu Mihálika

Slováci dopíšu na súpisku aj posledného hráča – obrancu Vladimíra Mihálika a zaradia sa medzi tímy (Nórsko, Francúzsko, Taliansko, USA, Lotyšsko a Bielorusko), ktoré majú uzavreté súpisky.

Zdeno Chára doteraz štartoval na siedmich majstrovstvách sveta a dva razy získal striebornú medailu (2000 a 2012). Meszároš je účastníkom dvoch svetových šampionátov (2004 a 2006).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Chára na MS nepríde, Vůjtek i Šatan by ho privítali