Chára mieri podľa spoluhráčov za Norrisovou trofejou

Zdeno Chára (druhý sprava) so spoluhráčmi z Bostonu.
Zdeno Chára (druhý sprava) so spoluhráčmi z Bostonu. (Autor: TASR/AP)
TASR|21. dec 2011 o 10:54

Chára aj vlani patril medzi najväčších favoritov, no vyfúkol mu ju Švéd Nicklas Lidström.

BOSTON. Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára a brankár Tim Thomas majú nakročené k individuálnym tromfom. Myslia si to ich spoluhráči z tímu Boston Bruins, ktorí zhodne tvrdia, že dvojica pokračuje vo výkonoch, aké predvádzala v minulom ročníku na ceste za ziskom Stanleyho pohára.

Thomas je úradujúcim držiteľom ocenenia Conn Smythe Trophy, udeľovanej pre najužitočnejšieho hráča play off, ako aj Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára v základnej časti.

Chára má zase našliapnuté byť kandidátom na Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu, ktorú vyhral v sezóne 2008/09 a aj vlani patril medzi najväčších favoritov, no vyfúkol mu ju Švéd Nicklas Lidström. Kapitán "medveďov" odohral v prebiehajúcej sezóne 30 duelov, v ktorých nazbieral 21 bodov za sedem gólov a 14 asistencií, na konte má aj 17 plusiek a v tejto štatistike je medzi zadákmi štvrtý v celej súťaži.

Tridsaťštyriročný Slovák navyše pevne vládne defenzíve Bruins, vďaka čomu klub figuruje na čele Východnej konferencie a za najlepším tímom ligy Chicagom zaostáva iba o jediný bod.

V špičkovej forme je aj Thomas, ktorý z posledných 15 duelov zaznamenal 13 víťazstiev a v prebiehajúcej sezóne má priemer 1,84 gólu na zápas pri 94,3-percentnej úspešnosti zákrokov. Navyše mu k méte 200 víťazstiev v kariére chýba už len 23. Ak ich dosiahne ešte v tejto sezóne, trofej pre najlepšieho gólmana mu zrejme neunikne.

"Vyzerá to tak, akoby od posledného play off vôbec nespomalili," povedal útočník Bruins Patrice Bergeron. "Je skvelé ich sledovať. Stále idú na plný plyn. Patria medzi najlepších na svete a pravdepodobne aj medzi lídrov na zisk trofejí," dodal.

"Neviem presne aké štatistiky má Timmy, ako je na tom s úspešnosťou zákrokov a ďalšími vecami, no prežíva ďalšiu veľmi solídnu sezónu. Nemyslím si, že to niekto berie ako samozrejmosť, ale proste príde a spraví svoju robotu a my sme si už na to zvykli. Jednoducho očakávame, že obaja budú hrať najlepšie ako vedia, a vtedy sa im vyrovná málokto," vyhlásil obranca Andrew Ference.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára mieri podľa spoluhráčov za Norrisovou trofejou