Chára je druhý medzi obrancami po štarte hlasovanie All Stars

TASR|23. nov 2011 o 09:51

Po prvom týždni bojov o základnú šestku na januárovom zápase All Stars sa zmobilizovali fanúšikovia hokejistov Ottavy Senators.

NEW YORK. Po prvom týždni bojov o základnú šestku na januárovom zápase All Stars sa zmobilizovali fanúšikovia hokejistov Ottavy Senators, ktorej organizácia bude celý All Star víkend zámorskej NHL v tejto sezóne hostiť (28.-29. január). Slovenský zadák Bostonu Bruins Zdeno Chára je medzi obrancami na priebežnom 2. mieste, čo zaručuje istú účasť na prestížnom podujatí.

Hlasovania fanúšikov dominujú po prvej etape "senátori" - v rebríčku útočníkov vedie Daniel Alfredsson, tretí je Jason Spezza, na 4. mieste je Čech Milan Michálek.

Medzi trojicu z hlavného mesta Kanady sa vklinil len vedúci muž kanadského bodovania a zatiaľ aj najlepší strelec ligy Phil Kessel z Toronta. Útočník Pittsburghu Sidney Crosby je na 9. mieste po jedinom odohratom zápase v tomto ročníku, dve miesta za ním je slovenský krídelník Chicaga Marián Hossa, na 21. priečke kanonier NY Rangers Marián Gáborík.

Medzi obrancami je na čele ďalší z ekipy Sens, stále iba 21-ročný Erik Karlsson, ktorý zatiaľ získal najviac sympatií - viac než 147.000, jeho tímový spoluhráč Sergej Gončar je 7. Chára nazbieral doteraz viac než 110.000 hlasov od fanúšikov a na Karlssona stráca 37.000. Na druhom mieste má Slovák iba minimálny 2-tisícový náskok pred žijúcou legendou NHL Nicklasom Lidströmom z Detroitu.

Jediná kategória, kde fanúšikovia Senators "nezabrali", sú brankári. Vedie Tim Thomas z Bostonu, za ním nasleduje Marc-Andre Fleury z Pittsburghu a prvú trojku uzatvára James Reimer z Toronta.

Hlasovanie sa uzatvára 4. januára budúceho roku. Aj All Star Game 2012 sa uskutoční podľa minuloročného formátu - základnú šestku vyberú fanúšikovia a vedenie NHL menuje na podujatie ďalších 36. Deň pred zápasom si určení kapitáni budú "brať" svoje tímy voľbou z hokejistov, ktorí sú k dispozícii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára je druhý medzi obrancami po štarte hlasovanie All Stars