Chára je dôležitým faktorom Bostonu, aj keď neboduje

Zdeno Chára s brankárom Bostonu Timom Thomasom.
Zdeno Chára s brankárom Bostonu Timom Thomasom. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. máj 2011 o 11:31

Napriek štatisticky nevýrazným výkonom zámorské médiá chvália výkony Zdena Cháru v sérii proti Tampe Bay.

TAMPA. Zámorské média a hokejoví odborníci sa zhodujú. Slovenský obranca v službách Bostonu Bruins Zdeno Chára je významným faktorom aj v tých zápasoch NHL, v ktorých neboduje.

Chára nazbieral vo finálovej sérii play off Východnej konferencie proti Tampa Bay Lightning v troch doterajších dueloch len dva mínusové body. V posledných dvoch stretnutiach mal dokonca iba jednu strelu na bránu.

"To, čo by sa však mohlo zdať ako dôvod na kritiku pre 'slabé čísla' a štatistiku, analyzujú hokejoví odborníci ako neoceniteľný prínos pre mužstvo. Chára je dokonca dôležitým faktorom aj v zápasoch, v ktorých nehrá práve najlepšie," konštatuje denník USA Today.

"Keď hrávate v priemere okolo 30 minút na zápas, tak je zrejmé, že urobíte aj nejaké chyby. To sa stáva. Ale Zdeno a (Dennis) Seidenberg pre nás odvádzajú výborné služby. Keď sa pozriete na odohraté minúty, tak musíme byť spokojní," reagoval tréner medveďov Claude Julien: "Ak chceme, aby hral 20 minút, tak to odohrá bez chybičky, ale my ho radšej využívame takmer na polhodinu čistého času aj s tými chybami."

V treťom zápase finálovej série proti Lightning vyhrali Bruins 2:0 a Chára strávil na ľade 28 minút a 27 sekúnd. V tomto smere sa neočakáva zmena ani pred štvrtým duelom v sérii v noci na nedeľu. "Myslím, že jeho výkon v treťom zápase patril k tým lepším v sérii. Ale samozrejme, že ľudia majú na Zdena Cháru vysoké nároky," uzavrel tému Julien.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára je dôležitým faktorom Bostonu, aj keď neboduje