Chára dvakrát asistoval, Boston konečne vyhral

Chára a brankár Thomas sa tešia z víťazstva nad Ottawou.
Chára a brankár Thomas sa tešia z víťazstva nad Ottawou. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. nov 2011 o 06:44

Víťaz Stanleyho pohára z minulej sezóny po troch prehrách konečne vyhral.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu zvíťazili v utorkovom stretnutí zámorskej NHL nad Ottawou 5:3 a ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu Senators.

Štatistiky v drese obhajcu Stanleyho pohára, ktorému sa v doterajšom priebehu sezóny nedarilo, si vylepšil o dve asistencie Zdeno Chára. Kapitán Bruins strávil na ľade vyše 25 minút a na bránku Ottawy vyslal 5 striel.

Boston hral tentoraz kolektívne, do kanadského bodovania sa zapísalo dvanásť hráčov. Bruins vyhrali štvrtý zápas sezóny a snažia sa zabudnúť na nevydarený október. Aj napriek víťazstvu patrí hráčom "medveďov" posledné 15. miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Boston hral konečne svoju typickú hru

"Dnes sme omnoho lepšie pracovali s pukom. Každým ďalším striedaním sme sa zlepšovali, predviedli sme asi najvyváženejší duel od začiatku sezóny," zhodnotil útočník Chris Kelly, ktorý sa na triumfe Bostonu podieľal jedným gólom a asistenciou.

Pre tridsaťročného centra to bol špecifický zápas, pretože do organizácie Bruins prišiel počas sezóny 2010/2011 práve z Ottawy, v ktorej pôsobil od roku 2004. Výkon súpera po utorňajšom súboji vyzdvihol tréner Senators Paul MacLaren.

"Myslím si, že víťaz Stanleyho pohára predviedol svoju typickú hru, s ktorou v minulej sezóne uspel. Od začiatku boli Bruins víťazne naladení a výsledkom bolo to, že nám sa až tak nedarilo. Boli rýchlejší, lepšie pracovali s pukom," poznamenal kormidelník kanadského celku. Zaujímavý súboj absolvovali niekoľko okamihov po prvom góle v stretnutí domáci Shawn Thornton a hosťujúci Zenon Konopka. Ich "pasovačka" síce trvala dosť dlho, no ani jednému z nich sa aj napriek mnohým pokusom nepodarilo súperovi uštedriť ranu.

Anaheimu nestačili ani štyri body Selänneho

Ľubomír Višňovský z Anaheimu odohral vo Washingtone takmer 23 minút, napokon odchádzal z ľadu sklamaný. Ducks k zdolaniu Capitals nestačili ani štyri body Teemu Selänneho (2+2). O výhre Washingtonu rozhodol Nicklas Bäckström, ktorý najskôr 42 sekúnd pred koncom tretej tretiny vyrovnal na 4:4 a potom v 63. min rozhodol.

Prehra môže hosťujúcich "káčerov" mrzieť o to viac, že v polovici zápasu viedli už 3:0 a v polovici III. tretiny aj 4:2. Jedna z najväčších hviezd zámorskej profiligy Alexander Ovečkin síce asistoval pri víťaznom presnom zásahu švédskeho spoluhráča, na ďalších gólových akciách však neparticipoval, aj keď práve to sa od neho očakáva.

"Cítil som, že v porovnaní s Alexom dnes majú väčšiu šancu skórovať iní chlapci. V 99 percentách prípadov je práve Alex ten, čo má za úlohu dávať góly, ale dnes by ho podľa mňa asi nedal. Mal som také vnuknutie a pri svojom rozhodovaní som mal šťastie," povedal tréner "Caps" Bruce Boudreau. Ducks z ostatných piatich duelov, všetkých u súperov, prehrali štyrikrát. Pred sebou ešte majú zápasy v New Yorku proti Rangers a v Detroite, potom ich čakajú tri súboje doma.

Skinner sa dvakrát trafil proti Tampe Bay

Dvoma gólmi pomohol k víťazstvu Caroliny 4:2 nad Tampou Bay držiteľ Calderovej trofeje 2011 Jeff Skinner. Dvojgólový zápas absolvoval aj jeho tímový kolega Chad LaRose. Obaja hokejisti si vyslúžili pochvalu od trénera Paula Mauricea. "Sústreďujem sa na každý zápas a snažím sa zo seba vydať maximum," uviedol Skinner a LaRose skromne dodal: "Všetci chlapci hrajú vynikajúco."

Vancouver začal v posledných zápasoch ukazovať svoju ofenzívnu silu, v sobotu dal sedem gólov Washingtonu, v utorok zasa v Calgary päť (5:1).

Základom úspechu "kosatiek" bol dobrý výkon brankára Roberta Luonga a trojbodový zápis obrancu Alexandra Edlera (gól a dve asistencie). Luongo prišiel o čisté konto až v samotnom závere duelu, keď inkasoval 32 sekúnd pred treťou sirénou z hokejky Tanguaya. Na svoje konto si skúsený gólman pripísal 28 úspešných zásahov a po zápase nesmútil za shutoutom. "Je veľmi dôležité, že sme na začiatku šnúry stretnutí u súperov zvíťazili," poznamenal Luongo na margo začínajúceho šesťzápasového výjazdu mimo vlastného štadióna.

Detroit nevyhral už od 21. októbra, sériu neúspechov na päť predĺžil proti Minnesote, s ktorou prehral 1:2 po predĺžení.

"Červené krídla" pritom inkasovali vyrovnávajúci gól rovných 60 sekúnd pred koncom III. tretiny a presilovkovým presným zásahom Setoguchiho v 93. sekunde predĺženia prišli o víťazstvo. "Nastúpili sme proti jednému z najlepších tímov v lige. V takých prípadoch záleží len na nás, aký výkon predvedieme. Od toho sa potom odvíja aj konečný výsledok," poznamenal brankár Minnesoty Josh Harding, s 36 úspešnými zásahmi druhá hviezda duelu.

Boston - Ottawa 5:3 (1:2, 2:0, 2:1)

Góly: 8. Lucic (CHÁRA, Seidenberg), 25. P. Bergeron (Seguin, Marchand), 38. Kelly (Peverley, CHÁRA), 47. Boychuk (Kelly, Peverley), 48. Paille (S. Thornton, G. Campbell) - 6. Foligno (Dacosta, Butler), 8. Dacosta (Foligno, C. Neil), 46. Cowen (C. Neil, Foligno)

Carolina - Tampa Bay 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Góly: 19. Larose (Harrison, Ponikarovskij), 21. Skinner (Pitkänen), 31. Skinner (J. Jokinen), 56. Larose (Tlustý) - 16. Purcell (M. Bergeron, Malone), 55. B. Connolly (St. Louis, Lecavalier)

Detroit - Minnesota 1:2 pp (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 6. Lidström (Zetterberg, Daciuk) - 59. M. Koivu (Falk, Setoguchi), 62. Setoguchi (M. Koivu, Bouchard)

Washington - Anaheim 5:4 (0:2, 2:1, 2:1 - 1:0)

Góly: 34. J. Ward (Laich, Chimera), 37. Wideman (Laich, J. Ward), 52. Brouwer (Erskine, Wideman), 60. Nicklas Bäckström (Chimera, Laich), 63. Nicklas Bäckström (Ovečkin, Schultz) - 10. S. Koivu (Selänne, Fowler), 14. Selänne (S. Koivu, Lydman), 29. Selänne (Fowler, Beauchemin), 50. Perry (Fowler, Selänne)

Calgary - Vancouver 1:5 (0:3, 0:2, 1:0)

Góly: 60. Tanguay (Kostopoulos, Butler) - 8. Higgins (Hansen, Malhotra), 14. Burrows (Kesler, Edler), 20. D. Sedin (H. Sedin, Edler), 24. Hodgson (Lapierre, Weise), 32. Edler (Hodgson, Booth)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára dvakrát asistoval, Boston konečne vyhral