Chalani majú všetky tromfy vo svojich rukách, tvrdí Hrbatý

Dominik Hrbatý (vpravo) viedol slovenský daviscupový tím v Austrálii v pozícii trénera.
Dominik Hrbatý (vpravo) viedol slovenský daviscupový tím v Austrálii v pozícii trénera. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. sep 2016 o 09:46

Žreb 2. kola I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára prisúdil Slovákom Maďarsko.

BRATISLAVA. Slovenský daviscupový rekordér Dominik Hrbatý predpokladá, že krajania by si mohli poradiť s maďarskými tenistami budúci rok v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny súťaže reprezentačných družstiev mužov.

"Myslím si, že chlapci dostali veľmi prijateľného súpera a najmä budú hrať doma. Majú všetky tromfy vo svojich rukách na to, aby znova postúpili do baráže a pokúsili sa vybojovať svetovú skupinu," uviedol pre agentúru SITA Hrbatý.

Minulý týždeň vo funkcii trénera ako pravá ruka kapitána Miloslava Mečířa jednorazovo zastúpil Karola Kučeru. Tím Slovenska prehral na tráve v Sydney s domácimi Austrálčanmi 0:3, v baráži o elitu neuspel tretí rok za sebou.

Dominik Hrbatý pri daviscupovom tíme jednorazovo zastúpil Karola Kučeru.
Dominik Hrbatý pri daviscupovom tíme jednorazovo zastúpil Karola Kučeru. (Autor: TASR/AP)

"Tento rok sme Maďarov porazili 3:0 a ich tím sa asi nijako nezmení. Myslím si teda, že vyhliadky máme dobré," konštatoval pre SITA Andrej Martin.

"Najmä sa teším, že konečne budeme hrať doma. Budeme si môcť zvoliť povrch a prídu nás povzbudiť naši fanúšikovia," dodal Martin.

V súboji proti Austrálii čelil Andrej Martin jednotke súpera Nickovi Kyrgiosovi.

Finalisti DP 2005 Slováci dosiaľ naposledy hrali v šestnásťčlennej svetovej skupine v sezóne 2006. Predvlani v prelínačke prehrali v USA a minulý rok v Poľsku.

Najbližšieho súpera im vyžrebovali vo štvrtok v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). Ešte nepadla definitíva, kedy budú s Maďarmi hrať - zrejme 7. až 9. apríla, ale do úvahy prichádza aj 3. - 5. február, pripustil vo štvrtok pre SITA Nick Imison z ITF.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Chalani majú všetky tromfy vo svojich rukách, tvrdí Hrbatý