Chabibulin stále bez klubu, zranenie Cheliosa vážnejšie

SITA|3. okt 2008 o 12:47

Správy z kanadsko-americkej NHL.

BRATISLAVA. Ruský hokejový brankár Nikolaj Chabibulin stále nepozná svoju ďalšiu budúcnosť, lebo klub NHL Chicago Blackhawks zaradil skúseného gólmana na listinu voľných hráčov, no zatiaľ si ho však v rámci profiligy nevybral žiadny klub.

Podľa Chabibulinovho agenta Jaya Grossmana nie je vylúčený ani návrat jeho klienta do Ruska do niektorého z tímov Kontinentálnej hokejovej ligy. "Má viacero ponúk zo zámoria i z Ruska. Zatiaľ však nie je nič dotiahnuté," povedal pre TSN Grossman, ktorý chce, aby sa zmluva dotiahla čo najskôr. Chabibulin, ktorý v roku 2004 pomohol Tampe Bay k zisku Stanleyho pohára, je na listine voľných hráčov od štvrtka. V Chicagu mal podpísaný ešte kontrakt na jeden rok. Pozíciu jednotky však stratil po dohode vedenia Blackhawks s Christobalom Huetom. Ak by Chabibulina nezískal nijaký klub NHL, potom by pravdepodobne s ním v Chicagu rozviazali zmluvu.

Zranenie veterána zámorských klzísk Chrisa Cheliosa, ktorý oblieka dres Detroit Red Wings, je zrejme vážnejšie ako sa zdalo na prvý pohľad.

Pre zlomeninu holennej kosti bude hokejista nútene pauzovať približne šesť týždňov. V prípravnom stretnutí pred novou sezónou NHL si 46-ročný zadák "červených krídel" zlomil nohu pri blokovaní strely jedného z hráčov Montrealu.

V drese Detroitu zaznamenal Chelios v minulej sezóne v 69 stretnutiach tri góly a deväť asistencií. "Necítil som to hneď. Bolesť som zaregistroval až neskôr po zápase," povedal smutný Chelios. V zostave Red Wings by ho mal v úvode sezóny 2008/2009 nahradiť jeden z dvojice Kyle Quincey - Derek Meech.

Slovenský hokejový obranca Milan Mašlonka nebude hrať v úvode novej sezóny ani v tíme AHL Springfield Falcons. Dvadsaťjedenročný rodák zo Zvolena putoval vo štvrtok do tímu ECHL Stockton.

Mašlonka bol v predchádzajúcich dňoch najskôr v kempe Edmonton Oilers, teraz neuspel ani v jeho farmárskom tíme. Mašlonka hral do konca sezóny 2005/06 vo Zvolene, potom zamieril do zámoria. V minulej sezóne odohral jeden zápas v AHL za Albany, zvyšok roka strávil v nezávislej CHL v Youngstown Steelhounds.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chabibulin stále bez klubu, zranenie Cheliosa vážnejšie