Čepelová postúpila už do 3. kola Wimbledonu

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš, TASR|29. jún 2012 o 17:11

Mladá slovenská tenistka cíti, že sa zlepšuje od zápasu k zápasu.

Agentúrne spravodajstvo sme nahradili autorským článkom SME o 22.55.

LONDÝN, BRATISLAVA. Talentovaná Jana Čepelová na tohtoročný Wimbledon nikdy v živote nezabudne. Pri svojej premiére v hlavnej súťaži grandslamového turnaja sa prebojovala už medzi 32 najlepších. V 2. kole zdolala nasadenú dvadsaťšestku Medinovú Garriguesovú zo Španielska 6:7, 7:6, 6:3.

info
Čepelovej víťazná séria

Kvalifikácia v Roehamptone:

1. kolo: Kudrjavcevová (Rus.) 7:6, 6:3

2. kolo: Simmondsová (JAR) 6:2, 6:2

3. kolo: Byčkovová (Rus.) 6:2, 6:3

Hlavná súťaž vo Wimbledone:

1. kolo: Mladenovicová (Fr.) 6:3, 3:6, 6:1

2. kolo: Medinová-Garriguesová (Šp.) 6:7, 7:6, 6:3

Devätnásťročná zverenkyňa trénera Petra Hubera v Národnom tenisovom centre vyhrala na londýnskej tráve už piaty zápas za sebou.

Zápas košickej rodáčky so skúsenou Španielkou prerušili vo štvrtok za stavu 6:7, 7:6 pre tmu, pričom Čepelová v druhom sete obrátila nepriaznivý vývoj zo stavu 2:5 na 6:5 a rozhodovalo sa v tajbrejku. V piatkovej dohrávke vybojovala od skóre 3:3 tri gemy za sebou.

„Pomohlo mi prerušenie zápasu, načerpala som nové sily,“ povedala do telefónu Čepelová. „V dohrávke som pokračovala v aktívnej hre, chodila som si pre fiftíny. Neviem, či je to životná forma, ale zlepšujem sa od zápasu k zápasu. Snažím sa hrať variabilne, často používam slajzované údery a zavše aj kraťasy.“

Slovenská tenistka má teraz istú prémiu 38 875 libier a 220 bodov do rebríčka WTA.

Ak doteraz za dva roky profesionálnej kariéry zarobila 46 049 dolárov, vo Wimbledone získala už v tejto chvíli v prepočte asi 58 300 dolárov.

Vo svetovom renkingu sa posunie zo 178. miesta asi o 50 miest vyššie.

Čepelová narazí v sobotu v treťom kole na svetovú dvojku Azarenkovú z Bieloruska. „Chcem si zápas užiť, hrať ako najlepšie viem,“ vravela.

ico

Wimbledon - dvojhra žien - 2. kolo:

Jana ČEPELOVÁ (SR) - Anabel Medinová Garriguesová (26-Šp.) 6:7 (7), 7:6 (5), 6:3

Čepelová v úvode zápasu s Medinovou Garriguesovou dvakrát stratila vlastné podanie, vždy však dokázala kontrovať rebrejkom. Za stavu 4:3 pre Slovenku Španielka požiadala o ošetrenie, pretože pociťovala nevoľnosť.

Po návrate na dvorec stratila podanie a Čepelová išla servovať na víťazstvo v sete, Medinová Garriguesová však vyrovnala na 5:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorého dramatickej koncovke slávila úspech.

V druhom dejstve si skúsená Španielka po rýchlom brejku vybudovala náskok 3:0 a za stavu 5:2 bola blízko k postupu do 3. kola. Čepelová však skvele zabojovala, otočila na 6:5 a vynútila si tajbrejk, v ktorom mala navrch. Po druhom sete zápas prerušili pre tmu.

V piatkovej dohrávke Čepelová v šiestom geme nepremenila dva brejkbaly, no nedeprimovalo ju to. Za stavu 4:3 vďaka variabilnej hre prelomila podanie Medinovej Garriguesovej a pri vlastnom servise následne premenila v poradí druhý mečbal.

tasr

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová postúpila už do 3. kola Wimbledonu