Čepelová po prehre s Halepovou: Spravila som veľa lacných chýb, stáli ma zápas

Jana Čepelová.
Jana Čepelová. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. máj 2017 o 12:33

Rumunka po stretnutí uviedla, že má ešte stále bolesti členka. Ale nie je to nebezpečné. Môžem hrať, dodala.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Jana Čepelová v utorok nastúpila na 1. kolo parížskeho antukového grandslamového turnaja Roland Garros s pozoruhodnou bilanciou 3:2 proti členkám najlepšej päťky svetového rebríčka vo dvojhre, vrátane triumfu nad Simonou Halepovou. Tentoraz ale na rumunskú štvorku renkingu nestačila.

Za 67 minút prehrala 2:6, 3:6.

"Snažila som sa hrať čo najlepšie, ale príliš sa mi to nedarilo. Spravila som veľa lacných chýb, ktoré ma napokon stáli zápas," povedala od pondelka dvadsaťštyriročná Košičanka Čepelová. Citoval ju web Sport24.sk.

"Určite to pre ňu nebolo jednoduché stretnutie. Niektoré gemy boli dosť vyrovnané a dokázala som ju zatlačiť. Chcela som zvíťaziť, no nepodarilo sa. V dôležitých okamihoch súperka zahrala lepšie, aj preto je na štvrtom mieste rebríčka."

Ohrozený štart

Som iba jednou z hráčok v pavúku. Verím tomu, že môžem povyhrávať zápasy, ale nepredbieham. Beriem to duel za duelom.


Simona Halepová, rumunská tenistka

Štart finalistky Roland Garros 2014 Halepovej bol minulý týždeň priznane v ohrození pre zranenie pravého členka. Indispozíciu utrpela počas finále proti Ukrajinke Eline Svitolinovej na antuke v Ríme. Prehrala vtedy 6:4, 5:7, 1:6 a na tlačovú besedu prišla s vrecúškom ľadu na nohe.

Niekdajšia dvojka systému minulú stredu na instagrame uviedla, že vyšetrenie magnetickou rezonanciou ukázalo poškodenie väzov. Dodala, že lekári vyhodnotili šancu na vystúpenie vo francúzskej metropole ako 50:50.

"Povrávalo sa, že má nejaké problémy s členkom, no na kurte to nebolo vôbec vidieť a ja som tie reči ani nebrala vážne. Antukový turnaj v Madride vyhrala, v Ríme bola vo finále, čiže bola vo výbornej forme. Snažila som sa hrať svoju hru, no bolo to odlišné než na Wimbledone," pripomenula Čepelová svoj triumf 5:7, 6:4, 6:3 nad Halepovou spred dvoch rokov na londýnskej tráve.

Ešte ju čaká štvorhra

Zverenkyňa Martina Zathureckého ešte má pred sebou štvorhru.

"Teším sa na to, pretože spočiatku som sa nedostala na zoznam. Zranila sa však Laura Siegemundová a jej partnerka Chsieh Su-wej ma oslovila," prezradila.

"Uvidíme, aké to bude, lebo súťažnú štvorhru som rok nehrala."

Pozrite si, ako Čepelová hrala proti Halepovej: fotogaléria

31.5.2017

Halepová podľa portálu Tenisovej asociácie žien vyhlásila:

"Som iba jednou z hráčok v pavúku. Verím tomu, že môžem povyhrávať zápasy, ale nepredbieham. Beriem to duel za duelom. Pochopiteľne, do každého súboja idem s túžbou uspieť, vnútorne sa zaoberám iba tým," povedala Rumunka.

K háklivému členku uviedla: "Ešte mám mierne bolesti, ale nie je to nebezpečné. Môžem hrať. Spočiatku to bolo mierne zložité, ale v ostatných troch či štyroch dňoch som už normálne trénovala. Vyzerá to oveľa lepšie ako pred týždňom."

Nebolo to ľahké

Halepová našla na svojom výkone proti Čepelovej rezervy.

"Z forhendu som si mohla počínať lepšie, aspoň trochu razantnejšie. Asi som bola trochu zviazaná. Celkovo to však podľa mňa dnes bolo dobré," hodnotila.

"V druhom sete súperka vyrukovala s prudšou hrou, ja som však bola pripravená. Dobre som sa hýbala. Nebolo to proti nej ľahké, veď ma zdolala na Wimbledone."

Halepová bude v druhom kole čeliť Nemke Tatjane Mariovej: "Ako juniorka som proti nej hrala v Španielsku. Pamätám si, že dáva veľa slajzov. Ba vlastne iba slajzy... Nie je jednoduché hrať proti niekomu, kto vám nedopraje rytmus."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Čepelová po prehre s Halepovou: Spravila som veľa lacných chýb, stáli ma zápas