Čepelová na ME18 so zlatým double, sedem medailí pre Slovensko

TASR|25. júl 2010 o 14:58

Slovenská tenistka Jana Čepelová zaknihovala v nedeľu na ME jednotlivcov do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse zlatý double.

KLOSTERS. Slovenská tenistka Jana Čepelová zaknihovala v nedeľu na ME jednotlivcov do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse zlatý double, keď triumfovala vo dvojhre i vo štvorhre spoločne s krajankou Chantal Škamlovou. Vo finále dvojhry si talentovaná Slovenka ako nasadená päťka poradila so Španielkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou hladko v dvoch setoch 6:2, 6:3 a vybojovala pre Slovensko v tejto kategórii prvý singlový titul v ére samostatnosti.

Vo finále debla zdolali víťazky tohtoročného Australian Open ako nasadené jednotky siedmy nasadený holandský pár Demi Schuursová, Sabine Van Der Sarová v dvoch setoch 6:1 a 6:4. Škamlová získala v singli v Klosterse bronz rovnako ako Filip Horanský s Jozefom Kovalíkom v debli chlapcov.

Čepelová označila zisk zlatého double v Klosterse za najväčší úspech v doterajšej kariére. "Veľmi si cením aj grandslamový titul so Chantal v juniorskej štvorhre z Melbourne, no dve zlaté medaily z ME radím v hierarchii úspechov ešte vyššie. V dnešnom finále dvojhry som dobre zvládla prechod z koberca na antuku a nepustila som Španielku k jej hre. Najťažší singlový duel som odohrala v sobotňajšom semifinále proti Portugalčanke Koehlerovej, ktorý trval tri hodiny. Vo finále štvorhry sme so Chantal super zvládli prvý set. Potom akoby sme trochu Holanďanky podcenili, súperky sa rozohrali, no v koncovke setu sme slávili úspech," povedala pre TASR Čepelová, najlepšia slovenská juniorka za rok 2009.

Mladí slovenski tenisti celkovo získali na ME jednotlivcov sedem medailí. Na ME do 16 rokov v Moskve vybojovala Karolína Schmiedlová vo dvojhre i vo štvorhre striebro - v debli spoločne s krajankou Natáliou Vajdovou. Na ME do 14 rokov v Plzni sa vo štvorhre tešili zo zisku bronzu Oliver Nagy s Martinom Blaškom.

ME do 18 rokov v Klosterse

dievčatá - dvojhra - finále:

Jana ČEPELOVÁ (5-SR) - Lara Arruabarrenová-Vecinová (Šp.) 6:2, 6:3

dievčatá - štvorhra- finále:

Jana ČEPELOVÁ, Chantal ŠKAMLOVÁ (1-SR) - Demi Schuursová, Sabine Van Der Sarová (7-Hol.) 6:1, 6:4

ME do 16 rokov v Moskve:

dievčatá - dvojhra - finále:

Silvia Garciová-Jimenezová (Šp.) - Karolína SCHMIEDLOVá (SR) 7:5, 7:6 (3)

diečvatá - štvorhra - finále:

Elke Lemmensová, Elise Mertensová (5-Bel.) - Karolína SCHMIEDLOVÁ, Natália VAJDOVÁ (4-SR) 4:6, 6:2, 10:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová na ME18 so zlatým double, sedem medailí pre Slovensko