Čepelová do finále dvojhry v Monastire

SITA|23. okt 2010 o 13:33

Slovenská tenistka Jana Čepelová sa druhý raz v kariére prebojovala do finále dvojhry na seniorskom turnaji pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie.

MONASTIR.

Na podujatí ITF v tuniskom Monastire (dotácia 10 000 USD, tvrdý povrch vonku) zvíťazila 17-ročná Košičanka so zázemím v bratislavskom NTC nad o rok mladšou domácou Ons Jabeurovou nasadenou ako piatou 4:6, 6:0, 6:1. Odplatila jej tým prehru z tohtoročnej wimbledonskej súťaže dievčat. Afričanka tento rok bola vo finále juniorského súperenia na parížskom grandslamovom Roland Garros.

Štvorka turnaja v Monastire Čepelová si v boji o titul zmeria sily s nenasadenou 19-ročnou Češkou Martinou Boreckou. Čepelová vo februári neuspela vo finále na úrovni ITF v izraelskom Eilate.

Zverenkyňa Petra Hubera získala v auguste bronz v singli na OH mládeže v Singapure. V debli tam bola strieborná s krajankou Chantal Škamlovou, s ktorou sa v sezóne 2010 radovala v štvorhre junioriek na januárových melbournských Australian Open, resp. na júlových ME do 18 rokov vo švajčiarskom Klosterse (sama si tam pripísala aj zlato vo dvojhre). Čepelová figuruje na 607. mieste vo svetovom rebríčku WTA Tour.

Dvojhra - semifinále:

Jana Čepelová (4-SR) - Ons Jabeurová (5-Tun.) 4:6, 6:0, 6:1

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Čepelová do finále dvojhry v Monastire