Cenu divákov ESPN získal Dallas a Nowitzki

(Autor: SITA/AP)
SITA|14. júl 2011 o 09:21

Víťazov jednotlivých kategórií vyberajú hlasovaním diváci ESPN.

LOS ANGELES. Basketbalový tím Dallas Mavericks a líder úradujúceho víťaza NBA Dirk Nowitzki sa stali laureátmi ocenenia Espy každoročne udeľovaného americkou televíznou stanicou ESPN.

Mavericks uspeli v kategórii kolektívov, nemecký krídelník a MVP finálovej série s Miami medzi jednotlivcami - mužmi.

"Ak tento tím niečo dokázal, potom to bolo to, že chlapci so srdcom na správnom mieste vedia vyhrávať, môžu vyhrávať a budú vyhrávať," povedal pri preberaní ceny majiteľ klubu Mark Cuban.

Nowitzki sa na slávnostnom večierku ocitol v absurdnej situácii, pretože pre výluku v súťaži má zakázaný kontakt s Cubanom ako vlastníkom. "Rád by som sa mu poďakoval, ale nemôžem s ním hovoriť," rozpačito vyhlásil.

Medzi ženami obhájila vlaňajší primát alpská lyžiarka Lindsey Vonnová, ktorá si vďaka svojmu šarmu získala súhlas popovej hviezdy Justina Biebera na spoločnú fotografiu pre svoje konto na Facebooku.

Víťazov jednotlivých kategórií vyberajú hlasovaním diváci ESPN.

Najväčší prielom podľa nich predviedol nováčik v basketbalovom tíme Los Angeles Clippers Blake Griffin, výkonom hodným šampióna sa zase prezentoval brankár víťaza Stanleyho pohára Boston Bruins Tim Thomas, ktorý sa v očiach fanúšikov stal aj najlepším hráčom NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Cenu divákov ESPN získal Dallas a Nowitzki