Celtic prišiel o kus histórie - zomrel Tommy Burns

SITA|15. máj 2008 o 11:35

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Vo veku 51 rokov prehral boj s rakovinou bývalý stredopoliar a neskôr tréner škótskeho futbalového klubu Celtic Glasgow Tommy Burns. "Celtic Glasgow s hlbokým zármutkom potvrdzuje, ...

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Vo veku 51 rokov prehral boj s rakovinou bývalý stredopoliar a neskôr tréner škótskeho futbalového klubu Celtic FC Tommy Burns. "Celtic FC s hlbokým zármutkom potvrdzuje, že dnes ráno skonal Tommy Brns. Legendárny futbalista a skvelý človek nám bude všetkým chýbať. Naše myšlienky sú v týchto ťažkých chvíľach s Tommyho manželkou Rosemary a jeho rodinou," oznámil vo štvrtok Celtic Park. Burnsovi diagnostikovali rakovinu kože v roku 2006 a hoci sa podrobil liečbe v Glasgowe aj Francúzsku, zhubná choroba v marci prepukla s novou intenzitou.

Tommy Burns strávil v Celtic Parku 15 hráčskych rokov, na konte mal 352 zápasov a 52 gólov. Trénerom "zeleno-bielych" bol tri roky (1994 - 1997) a získal s nimi Škótsky pohár. Dres škótskej reprezentácie obliekol osemkrát.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Celtic prišiel o kus histórie - zomrel Tommy Burns