Celtic musí za Mareka Čecha dobre zaplatiť

Marek Čech v drese slovenskej reprezentácie.
Marek Čech v drese slovenskej reprezentácie. (Autor: Tasr)
SITA|23. máj 2009 o 15:45

Tréner West Bromwich Albion Tony Mowbray vyzval Celtic FC na to, aby konkretizovali ponuku za Mareka Čecha.

BIRMINGHAM. Tréner anglického futbalového klubu West Bromwich Albion, ktorý sa minimálne na jednu sezónu lúči s najvyššou súťažou Premier League, Tony Mowbray vyzval predstaviteľov škótskeho Celticu FC, aby čo najskôr konkretizovali svoju ponuku za slovenského obrancu v službách WBA Marka Čecha.

Dvadsaťšesťročný ľavý obranca, ktorý na “Ostrovy” prišiel v lete minulého roka z portugalského FC Porto, nedostával od kouča birminghamského klubu takmer žiadne príležitosti na trávniku, preto počas sezóny viackrát deklaroval svoj záujem opustiť rady West Bromwichu. Už počas zimnej prestávky sa o jeho služby zaujímal Celtic, tréner Mowbray ho však vtedy nikam nepustil.

Podľa viacerých hodnoverných zdrojov interes “zeleno-bielych” o slovenského reprezentanta trvá aj naďalej, no kormidelník posledného tímu tabuľky Premier League 2008/09 vyhlásil, že Marek Čech bude môcť odísť len v tom prípade, ak Celtic zaplatí za neho dostatočnú sumu.

“Marek sa od svojho príchodu až doteraz správal ako úplný profesionál. Poctivo trénoval a keď dostal šancu, vždy predviedol veľmi dobrý výkon. Mal však smolu, že na jeho poste hráva Paul Robinson,” vyhlásil Mowbray pre Birmingham Mail a pokračoval: „Samozrejme, že keď to bude dobré pre hráča aj pre klub, radi ho pustíme do iného tímu. No záujemca o jeho služby nesmie prísť s ponukou pod cenu. Ak chce niekto Marka získať, musí zaplatiť toľko, koľko je tento hráč hodný. Myslím si, že to je férová záležitosť." West Bromwich získal trebišovského rodáka v lete 2008 za 1,4 milióna britských libier.

Motherwell chce získať Klimpla natrvalo

Slovenský futbalista Maroš Klimpl odvádza v tejto sezóne veľmi dobré služby v škótskom prvoligovom klube Motherwell FC. Dvadsaťosemročného Martinčana, ktorý nastupoval v zostave aktuálne 7. tímu škótskej Premier League prevažne na poste defenzívneho stredopoliara, by si preto predstavitelia klubu veľmi radi udržali aj v ďalších sezónach. Klimpl je však na ”Ostrovoch” len na hosťovaní do konca sezóny 2008/09 z dánskeho FC Midtjylland.

Spravodajský server sportinglife.com informuje, že zástupcovia Motherwellu teraz čakajú na potvrdenie dohody medzi slovenským defenzívnym univerzálom Klimplom a dánskym tímom o tom, že bývalý hráč Ružomberka, Banskej Bystrice, Viktorie Žižkov a Baníka Ostrava bude v lete voľným hráčom s možnosťou podpísať zmluvu so škótskym mužstvom.

Nachádzate sa tu:
Domov