Čelí súdnej žalobe. Bode Miller sa vráti na svahy po dvoch rokoch

Bode Miller sa vráti na súťažné zjazdovky.
Bode Miller sa vráti na súťažné zjazdovky. (Autor: SITA/AP)
SITA|28. nov 2016 o 16:36

Legendárny Američan chce uspieť na slávnej zjazdovke v Kitzbüheli.

KILLINGTON. V čase, keď Mikaela Shiffrinová dominuje ženskému slalomu a momentálne aj celému Svetovému poháru, ďalšie tri americké zjazdárske osobnosti sa chystajú na návrat do kolotoča Svetového pohára. Bode Miller, Lindsey Vonnová a Julia Mancusová - všetci skúsení tridsiatnici - by sa mali zaradiť do prestížneho seriálu po Novom roku. Informuje o tom portál orf.at.

Už tridsaťdeväťročný Miller nelyžoval vo Svetovom pohári od finále v roku 2014 vo švajčiarskom Lenzerheide, ale v januári sa má vrátiť na európske zjazdovky s cieľom uspieť na prestížnom Hahnenkamme v rakúskom Kitzbüheli.

Potvrdil to šéf amerického alpského lyžovania Patrick Riml.

Takto Bode Miller hovoril pre CNN v decembri minulého roka.

Patrick Riml rovnako uviedol, že Miller má za sebou kvalitnú prípravu v coloradskom Copper Mountain a v decembri sa chystá do Talianska, aby pokračoval v testovaní lyží značky Bomber, ktoré sám navrhol.

Čelí súdnej žalobe

"Nie je tajomstvo, že sa chce objaviť na štarte vo Wengene aj v Kitzbüheli. Slávny zjazd v Kitzbüheli nikdy nevyhral a chcel by to ešte skúsiť napraviť," uviedol Riml.

Pred návratom do Svetového pohára musí Miller vyriešiť aj jeden veľký problém. Na krku má súdnu žalobu z firmy Head, ktorej značku lyží aj výstroja roky propagoval. V zmluve, ktorú mal s Headom podpísanú do roku 2015, stálo aj to, že už nikdy sa nepostaví v súťaži na lyže inej ako práve tejto značky.

Bode Miller musí pred návratom na svahy riešiť problém so súdnou žalobou.
Bode Miller musí pred návratom na svahy riešiť problém so súdnou žalobou. (Autor: SITA/AP)

"Verím, že Bode sa napokon dohodne so šéfom Headu Johanom Eliaschom a všetko si vysvetlia," nádeja sa Patrick Riml.

Vonnová sa vráti až v novom roku

Oneskorený štart do sezóny okrem Julie Mancusovej (absentovala celý rok po operácii bedier) čaká aj na jej slávnejšiu krajanku Lindsey Vonnovú, ktorá si pred troma týždňami pri páde v stredisku Copper Mountain zlomila pravú ruku na viacerých miestach. Po operačnom zákroku si tridsaťdvaročná olympijská šampiónka z Vancouveru 2010 v zjazde verila v návrat už na budúci víkend v Lake Louise, ale napokon to bude zrejme až v novom roku.

V príprave bude teraz pokračovať v stredisku Red-Bullu v Los Angeles.

"Také bolestivé zranenie som predtým nikdy nemala. Cítila som, ako sa mi prekryli časti kostí aj s nervovými zakončeniami. Som z toho frustrovaná, ale verím, že robím tie správne veci pre návrat," uviedla Vonnová v rozhovore pre NBC.

Historická rekordérka v počte víťazstiev v pretekoch Svetového pohára (76) má pred sebou minimálne dva ciele, ktoré by si ešte chcela splniť - prekonanie absolútneho rekordu Ingemara Stenmarka v počte triumfov vo Svetovom pohári (86) a tiež úspech na zimných olympijských hrách 2018 v Pjongčangu.

"Bez tejto motivácie by som už dávno súťažne nelyžovala," uviedla Vonnová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Čelí súdnej žalobe. Bode Miller sa vráti na svahy po dvoch rokoch