Cehlárik po triumfe v LM: Zahrali sme dáždnik, vystrelil som z prvej

Slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Peter Cehlárik.
Slovenský hokejový reprezentant do 20 rokov Peter Cehlárik. (Autor: SITA)
SITA|3. feb 2015 o 22:51

Za Luleu hrali mladí Slováci Jaroš a Celárik. Vo finále zdolali Frölundu 4:2.

Lulea - Frölunda 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Góly: 48. Näkyvä (Cam Abbott), 49. CEHLÁRIK (Fagerudd, Näkyvä), 54. J. Forsberg (Sandström), 59. Kukan (Sandström, Granström) - 1. J. Lundqvist (Lehkonen, Falth), 13. Mathis Olimb (Johnsson, Gortz)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše: J. Lundqvist 10 min za nešp. správanie, Fantenberg (obaja Frölunda) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Rantala - Suominen (obaja Fín.), Schrader (Nem.), 6300 divákov

Lulea: Lassinantti - JAROŠ, Sandström, Näkyvä, Fagerudd, Savilahti-Nagander, Kukan, Jonsson - Chris Abbott, Cam Abbott, Sylvegard - Petrell, Granström, Zaar - Ledin, CEHLÁRIK, Wallmark - Fabricius, Bryggman, Fogström - J. Forsberg

Frölunda: Fernström - Fantenberg, Gustafsson, Persson, Fälth, Wikstrand, Bohm, Nyberg - Johnsson, Mathis Olimb, Görtz - Lehkonen, Rosseli-Olsen, J. Lundqvist - Figren, Blidh, Janmark - Widerström, Lasu, Erik Karlsson - A. Axelsson

LULEA. Víťazmi premiérového ročníka hokejovej Ligy majstrov sa stali hráči tímu Lulea HF, ktorí v utorkovom finálovom stretnutí zvíťazili pred vlastnými fanúšikmi nad iným švédskym mužstvom Frölunda Indians 4:2.

V záverečnom súboji súťaže sa predstavili aj dvaja Slováci, za víťaznú Luleu nastúpili obranca Christán Jaroš a útočník Peter Cehlárik, ktorý strelil gól.

Devätnásťročný krídelník čakal na svoju chvíľu do 49. minúty. Efektnou strelou z prvej vyrovnal na 2:2 a dostal svoj tím do výraznej psychickej výhody.

"Hrali sme 5-minútovú presilovku. Zahrali sme dáždnik, dostal som prihrávku cez celé pásmo a vystrelil z prvej. Brankár sa nestihol presunúť a som rád, že mi to tam padlo," opísal gólový moment mládežnícky slovenský reprezentant.

Lulea na ceste za cennou trofejou prehrala len dve stretnutia - v základnej skupine vo fínskej Raume a v osemfinále doma so Salzburgom.

Coop Norrbotten Arena v Lulee videla drámu až do konca, v závere ktorej gólom do prázdnej bránky pri power-play hostí upravil na konečných 4:2 obranca Kukan.

Oboch si všimol Vůjtek

Prebiehajúca sezóna má pre talentovaného mladíka Christiána Jaroša, ktorý hokejovo vyrástol v Košiciach, dosiaľ veľmi sladkú príchuť. Strieda jeden úspech za druhým.

"Všetko sa to zbehlo veľmi rýchlo. V lete som šiel do Washingtonu, potom do dvadsiatky na majstrovstvá a získali sme bronzovú medailu. Zrazu som sa presadil v áčku Luley a teraz mám aj zlato. Myslel som si, že budem hrať v juniorke a občas sa mi možno podarí zahrať si v prvom tíme," povedal Jaroš.

Úspešné napredovanie slovenského talentu si všimol aj tréner Vladimír Vůjtek, ktorý s ním počíta na posledný turnaj pred štartom prípravy na májové MS v Prahe a Ostrave.

Podobne ako v prípade Petra Cehlárika, aj pre Jaroša je Slovakia Cup 2015 šancou na debut v reprezentačnom áčku. "Teším sa, že spoznám nových ľudí, spoluhráčov, kamarátov a uvidíme, ako to všetko dopadne," dodal.

Hlasy po zápase:

Joakim Fagervall, tréner Luley: "Je ťažké nájsť slová po našom štarte do stretnutia, pretože záver bol neuveriteľný. Strelili sme tri góly v presilovkách, a to nám pomohlo zvíťaziť. Mali sme sily na to, aby sme duel otočili a vyhrali. Našim kľúčom bolo nikdy sa nevzdať. Už sme sa v tejto súťaži ocitli v podobnej súťaži a tento tím ukázal, že miluje pohárové zápasy."

Peter Cehlárik, útočník Luley a autor gólu na 2:2: "Sú to úžasné pocity vyhrať ďalšiu medailu v tejto sezóne a opäť dosiahnuť tímový úspech. Je super, že sme sa dostali do zápasu a otočili to. Pred treťou tretinou sme sa znova snažili načerpať energiu, nepoľaviť a bojovať až do konca. Som rád, že nám to vyšlo."

Christián Jaroš, obranca Luley: "Je to neuveriteľné. Som ešte veľmi mladý a dosiahnuť takýto úspech pre mňa strašne veľa znamená. Prajem každému mladému hráčovi, aby to zažil. Dve tretiny sme sa hľadali, no do tretej sme vstúpili ako nový tím. Dali sme štyri góly, a to rozhodlo."

Dean Kukan, strelec štvrtého gólu Luley: "Je to vzrušujúce. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu a vyhrať Ligu majstrov je vynikajúci pocit. Pred začiatkom súťaže sme si povedali, že našim cieľom je vyhrať titul. Bolo to pre nás veľmi dôležité."

Roger Rönnberg, tréner Frölundy: "Chcem pogratulovať domácim k víťazstvu. Myslím si, že sme hrali dobre, pokým neprišli vylúčenia v tretej tretine. Práve tie nám prehrali zápas. Päťminútový trest pre nášho hráča bol diskutabilný. Do toho momentu sme boli lepší."

Slováci v akcii:

Peter Cehlárik (Lulea) 1 0 1 0 2 0

Christián Jaroš (Lulea) 0 0 0 -1 0 0

/legenda: góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Cehlárik po triumfe v LM: Zahrali sme dáždnik, vystrelil som z prvej