Čechom by mal proti Slovákom chýbať Eliáš, zranil sa Barinka

Hadamczikov zať Barinka pre zranenie proti Slovensku nenastúpi.
Hadamczikov zať Barinka pre zranenie proti Slovensku nenastúpi. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. feb 2014 o 10:59

Obranca Barinka má pomliaždeninu v dolnej časti tela, útočník Eliáš je zoslabnutý po chorobe.

BRATISLAVA. Jedna z najväčších hviezd českého hokejového tímu Patrik Eliáš zrejme nestihne osemfinálové derby olympijského turnaja proti Slovensku.

Tridsaťsedemročný útočník New Jersey bol v uplynulých dňoch chorý a stále doberá antibiotíka. Hoci sa v utorok objavil na ľade, stále sa cíti zoslabnutý.

Slovensko nastúpi proti Česku o 18.00, víťaz bude hrať štvrťfinále proti USA.

Eliáš chýbal už proti Švajčiarom

V úvodnom zápase turnaja proti Švédsku (2:4) Eliáš odohral 13:38 min a pridal jednu asistenciu, proti Lotyšsku (4:2) nastúpil na takmer 13 minút a nebodoval. V záverečnom zápase skupinovej fázy so Švajčiarskom (0:1) už chýbal.

V utorok sa síce objavil na ľade na dopoľudňajšom rozkorčuľovaní, ale večer by podľa hovorcu českej reprezentácie hrať nemal.

„Už sa doliečuje, ale stále sa ešte cíti zoslabnutý,“ povedal Zdeněk Zikmund pre iSport.cz.

iSport.cz však dodáva, že tréning z hľadiska sledoval aj tréner Slovenska Vladimír Vůjtek a zo strany Česka môže ísť o taktický ťah.

V stretnutí proti Švajčiarom hrali v prvom útoku Jágr, Plekanec, Červenka, v druhom Hemský, Krejčí, Michálek, v treťom Voráček, Hanzal, Erat a v štvrtom Frolík, Nedvěd a Palát.

Zmeny v obranných dvojiciach

Český tím pôjde do duelu oslabený aj o zraneného obrancu Michala Barinku, ktorého v zostave nahradí Michal Rozsíval.

„Michal Barinka má pomliaždeninu v dolnej časti tela. Viac to špecifikovať nebudeme,“ uviedol hovorca reprezentácie Zikmund po rozkorčuľovaní, ktoré Barinka sledoval iba zo striedačky.

Tréner Alois Hadamczik sa po jeho zranení rozhodol zmeniť zloženie obranných dvojíc, informuje idnes.cz.

Rovnako ako v pondelok spolu trénovali Marek Židlický a Ladislav Šmíd, Rozsíval absolvoval cvičenie s Radkom Gudasom a Zbyněk Michálek s Tomášom Kaberlem. Ako siedmy bek by mal byť pripravený naskočiť do zápasu Lukáš Krajíček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Čechom by mal proti Slovákom chýbať Eliáš, zranil sa Barinka