Capello našiel vhodné miesta Lampardovi a Gerrardovi

SITA|26. mar 2009 o 12:39

Kormidelník anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello naznačil, ktorý z dvoch hviezdnych stredopoliarov Steven Gerrard a Frank Lampard dostane prednosť v stredovej formácii.

LONDÝN. Kormidelník anglickej futbalovej reprezentácie Fabio Capello naznačil, ktorý z dvoch hviezdnych stredopoliarov Steven Gerrard a Frank Lampard dostane prednosť v stredovej formácii Albiónu v blížiacom sa prípravno-kvalifikačnom dvojstretnutí proti Slovensku a Ukrajine.

Predchádzajúci dvaja tréneri Sven-Göran Eriksson aj Steve McClaren čelili veľkej kritike futbalových priaznivcov, lebo nevedeli efektívne využiť bohaté skúsenosti a veľký futbalový talent dvoch najlepších anglických záložníkov.

Zložitý oriešok sa podarilo rozlúsknuť taktickému mágovi Capellovi. Stredopoliar FC Chelsea Lampard by mal obhospodarovať priestor medzi oboma šestnástkami a motor i duša FC Liverpool Gerrard bude hrať na pozícii stiahnutého útočníka. "Spôsob, akým pracuje kouč Capello, je veľmi autoritatívny, ale prirodzený. Hrám na mierne odlišnom poste ako v klube, ale aby som povedal pravdu, zatiaľ to funguje fantasticky," vyhlásil 30-ročný Lampard pre britský denník The Daily Mail.

Anglicko najprv odohrá v sobotu 28. marca v londýnskom Wembley prípravný duel proti SR a následne v stredu 1. apríla na tom istom štadióne zápas 6. skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky.

Nachádzate sa tu:
Domov