C. Ronaldo sa už teší na pôsobenie v Reale Madrid

SITA|12. jún 2009 o 15:52

Jeden z najlepších futbalistov súčasnosti - portugalský krídelník Cristiano Ronaldo sa už nemôže dočkať, keď sa dotiahne jeho prestup z Manchestru United do Realu Madrid.

LONDÝN. "Biely balet" ponúkol vedeniu mužstva z Old Traffordu rekordných 94 miliónov eur za služby 24-ročného rodáka z Fuchalu, zástupcovia "červených diablov" umožnili C. Ronaldovi rokovať o podmienkach zmluvy s druhým tímom uplynulej sezóny Primera División. V prípade zrealizovania prestupu sa portugalský loptový virtuóz stane najdrahším hráčom futbalovej histórie.

Najlepší hráč roku 2008 podľa FIFA by mal v priebehu budúceho týždňa absolvovať lekárske testy v španielskej metropole a potom mu už zrejme nič nezabráni v spečatení prestupu.

"Prežil som s ManU krásne obdobie v mojej kariére, ale teraz je ten správny čas pohnúť sa iným smerom. V historickom transfere zohráva dôležitú úlohu aj ponúknutá suma za môj prestup, je to obrovská kopa peňazí," vyhlásil Ronaldo v Los Angeles, teda miesta svojho terajšieho pobytu. Rýchlonohý krídelník je v Kalifornii na dovolenke. "Lichotí mi, že o moje služby majú záujem dva najlepšie kluby tejto planéty. Už teraz sa teším na madridskú etapu môjho života," dodal excelentný zakončovateľ a exekútor priamych kopov.

Zásluhy za rokovania medzi zástupcami Realu a samotným hráčom si pripisuje aj Ramon Calderón, ktorý bol predchodcom súčasného prezidenta "bieleho baletu" Florentina Péreza. "Je dôležité poznamenať, že už dávno sme kontaktovali Cristiana Ronalda. Ak sa nemýlim, už vtedy ústne súhlasil, že po sezóne opustí Old Trafford a posilní Real Madrid. Na všetkom sme sa dohodli pred pár mesiacmi, v súčasnosti už len finišujú všetky náležitosti súvisiace s jeho prestupom. Povedzme, že to bola džentlmenská dohoda medzi nami a Cristianom Ronaldom. Nechceli sme o tom nahlas hovoriť počas rozbehnutej sezóny," nechal sa počuť Calderón.

Nachádzate sa tu:
Domov