Bývalý kapitán Fenerbahce Alex de Souza sa vrátil do Brazílie

SITA|18. okt 2012 o 13:25

De Souza po preradení do B-tímu na začiatku októbra predčasne odišiel z tureckého klubu.

RIO DE JANEIRO. Bývalý kapitán tureckého futbalového klubu Fenerbahce Istanbul, Brazílčan Alex de Souza, sa vrátil do tímu, v ktorom začínal svoju profesionálnu kariéru. Exspoluhráč Slováka Miroslava Stocha podpísal zmluvu s účastníkom najvyššej brazílskej futbalovej súťaže FC Coritiba.

Tridsaťpäťročný stredopoliar po preradení do B-tímu na začiatku októbra predčasne odišiel z tureckého klubu, ktorého bol dlhoročným kapitánom.

"Vždy som sníval, že sa jedného dňa vrátim. V porovnaní s Coritibou a jej fanúšikmi neznamenám nič. Teraz musíme spoločne splniť svoje sny," vyhlásil podľa portálu goal.com Alex de Souza, ktorý v FC Coritiba začínal v roku 1995 a odvtedy si obliekal dresy brazílskych klubov Palmeiras, Flamengo a Cruzeiro, talianskeho FC Parma a tureckého Fenerbahce Istanbul.

Keďže sa turecký klub dobrovoľne vzdal jeho služieb, 49-násobný reprezentant "kanárikov" prišiel do Brazílie ako voľný hráč.

"Alex je veľký hráč, výborný človek a v kabíne ho každý rešpektoval. Pre Fenerbahce odviedol obrovský kus práce. Je nám jasné, že odišla legenda. Fanúšikovia 'Feneru' ho milujú, ešte v ten večer, ako sa správa (o jeho odchode) objavila v médiách, sa zhromaždili ľudia pred vstupom do štvrte, kde býva. Stáli tam oblečení v dresoch a čakali ho, sotva som tadiaľ prešiel autom. To som ešte nezažil," komentoval lúčenie fanúšikov s bývalým kapitánom 'Feneru' v úvode októbra slovenský reprezentant Miroslav Stoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bývalý kapitán Fenerbahce Alex de Souza sa vrátil do Brazílie