Bývalý chodec Korčok nastúpil na vysoký post v Dukle

SITA|3. mar 2009 o 14:48

Bývalý dlhoročný slovenský chodecký reprezentant a účastník troch olympijských hier Peter Korčok dostal významnú funkciu vo Vojenskom športovom centre Dukla Banská Bystrica.

BANSKÁ BYSTRICA. Od 1. marca je šéfom novovzniknutého odboru riadenia a plánovania. Tridsaťštyriročný Korčok sa tak do Dukly, ktorú po vlaňajšom nečakanom ukončení kariéry opustil k 31. decembru 2008, vrátil po dvoch mesiacoch pôsobenia v súkromnom sektore.

"Oslovili ma, dostal som konkrétnu ponuku a do dvoch týždňov som na ňu povedal áno. V piatok som skončil v predošlom zamestnaní a od pondelka už pracujem v Dukle," uviedol Peter Korčok v rozhovore pre agentúru SITA. Tvrdí, že rozhodnutie vrátiť sa do Dukly, v ktorej ako športovec strávil 18 rokov, nebolo také zložité, ako keď sa vlani na jeseň premýšľal, či svoju úspešnú chodeckú kariéru ukončí, alebo potiahne ešte ďalší rok. "Vzhľadom na množstvo rokov strávených na Štiavničkách som sa vždy cítil duklákom. Aj keď som v zime odtiaľto odchádzal, uvažoval som, že vo farbách Dukly nastúpim ešte na nejaké menšie preteky," priznal krupinský rodák. Preto návrat do dôverne známeho prostredia privítal. "Dostal som ponuku pracovať v oblasti športového manažmentu, o ktorej som vždy sníval a veľmi ma lákala. Považujem to za ocenenie skutočnosti, že popri vrcholovom športe som sa venoval štúdiu a ďalšiemu vzdelávaniu. Pracovať na takomto významnom poste je však zaväzujúce a veľmi zodpovedné. Teším sa, že som späť v športovom dianí a teším sa na prácu so športovými osobnosťami, ktorých je v Dukle viacero."

Peter Korčok ukončil chodeckú kariéru vlani na jeseň. Po olympijských hrách v Pekingu, kde súťaž na 50 km pre zranenie nedokončil, si Peter Korčok dal pauzu, ale po niekoľkotýždňovom oddychu začal opäť s tréningom. Stále však zvažoval, či má zmysel v súčasných podmienkach pokračovať vo vrcholovej príprave. Uvažoval, že to potiahne až do olympiády v Londýne v roku 2012. Napokon však zavážil fakt, že v rokoch 2007 a 2008 viac bojoval so zraneniami ako so súpermi. V roku 2007 nedokončil pre bolesti v členku päťdesiatku na MS v Osake, v Pekingu nastupoval na štart rovnakej disciplíny s natiahnutou kolennou šľachou a na olympijskej trati vydržal sotva 12 kilometrov.

Najúspešnejšie obdobie svojej kariéry prežíval v rokoch 2002 až 2006, keď ho netrápili nijaké zranenia a darilo sa mu aj na kľúčových súťažiach. Na ME 2002 v Mníchove skončil na 50 km 11., o rok neskôr na parížskych MS 13., na OH 2004 v Aténach 14., na MS v Helsinkách v roku 2005 desiaty a na ME 2006 v Göteborgu finišoval dokonca na skvelom 8. mieste. Peter Korčok, ktorý popri kariére vrcholového športovca ukončil úspešne doktorandské štúdium na UMB v Banskej Bystrici, vo svojej chodeckej kariére dokončil 23 päťdesiatok. V roku 2005 napísal spolu so svojím bývalým reprezentačným kolegom Martinom Pupišom knihu s názvom "Všetko o chôdzi".

Nachádzate sa tu:
Domov