Burns: Conorove jiu-jitsu nie je vôbec zlé

Daniel Stankovič|5. jan 2021 o 01:00

Grappler a MMA zápasník svetovej triedy, Gilbert Burns, sa pokúsil vyjasniť, ako to je s grapplingom írskej hviezdy.

Dvojka weltrovej divízie UFC Gilbert Burns, hovorí prečo to s grapplingom hviezdy UFC nie je vôbec tak zlé, ako sa na prvý pohľad môže zdať.

Už menej než dvadsať dní nás delí od ďalšieho návratu írskej hviezdy Conora McGregora v odvetom zápase proti Dustinovi Poirerovi. S tým súvisí značný záujem fanúšikov, v akej forme uvidíme bývalého šampióna pérovej a ľahkej váhy.

Počas dvanástich rokov profesionálnej MMA kariéry, sa hviezdny zápasník preslávil svojím postojom: pohybom, zápasníckym IQ a KO úderom. Už pri letmom pohľade na jeho najnáročnejšie duely, nám je jasné, že najväčšou slabinou 32-ročného bojovníka je jeho zem. Všetky štyri prehry v priebehu rokov, prišli práve ukončením na submisiu.

V jednom z najnovších videí na svojom youtubovom kanáli, sa elitný zápasník UFC, Gilbert Burns vyjadril k často kritizovanému prvku hry Conora McGregora.

„Ľudia tvrdia že jeho grappling je veľmi slabý. Zabúdajú však na to, že v prvom zápase s Diazom, dokázal Natea na zemi pretočiť a dostať sa na neho. Tiež si pamätám, ako dokázal „utiecť“ z gilotíny Chada Mendesa. Ľudia ho však stále podceňujú.

Tak ako on pracuje so vzdialenosťou, nie je vôbec jednoduché sa k nemu vôbec priblížiť, a dostať ho na zem. Ďalšia vec, ktorú si málo ľudí uvedomuje je, že bojovníci, ktorí v zápase často používajú kopy, si rozvinú istý druh sily a mobility v bedrách, čo neskôr využívajú aj v obrane proti strhom.

Takže pointou je, že Conorove jiu-jitsu nie je vôbec zlé.“, zhodnotil trojnásobný svetový šampión v brazílskom jiu-jitsu.

Burns svojím vyjadrením prekvapil nejedného fanúšika MMA, keď ako klient manažéra Aziza Abdelaziza, s ktorým má McGregor dlhodobo spory, neváhal uznať Írove kvality.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Burns: Conorove jiu-jitsu nie je vôbec zlé