Burke: Jakupov? Pohovor s ním bol hrozný, skoro sa pobil so skautom

Oh My Hockey|14. apr 2020 o 09:07

Brian Burke toho vo svojej funkcionárskej kariére zažil veľa. Sú isté veci, na ktoré skrátka nezabudne a majú prívlastok "naj". S jedným takýmto momentom sa spája meno ruského útočníka Naila Jakupova.

Na drafte 2012 Toronto Maple Leafs držali voľbu číslo päť. Síce sa dalo predpokladať, že Jakupov bude v tom momente už dávno zabratý, predsa len si Burke, generálny manažér klubu, chcel preklepnúť všetky svoje možnosti.

Počas draftovej noci už Burke vedel, že Jakupova, aj keby ako veľký talent ostal voľný na prvú voľbu Leafs, nevezme. Dôvod bol jednoduchý. Preddraftový pohovor, ktorý spolu absolvovali, dodnes považuje za najhorší v jeho živote.

"Nezobrali by sme ho. Jeho draftové interview bolo to najhoršie, ktoré som mal za celý svoj život. Katastrofálne," priznal v epizóde podcastu Spittin´ Chiclets.

Ani pri otázke "prečo" sa nestiahol. Naopak, vyšiel s celou pravdou von a o draftovej jednotke, ktorá sa stala prepadákom, povedal: "Bol drzý, nepríjemný a mrzutý. John Liley, jeden z našich skautov, sa s ním skoro pobil, čiže to nebol práve dobrý pohovor."

Burke a jeho kolegovia mali na prvom mieste v zozname Morgana Riellyho, ktorého si napokon z piateho mieste aj skutočne vzali a neoľutovali. Na rozdiel od neho sa Jakupov nikdy nestal skutočným hráčom NHL. Posledné dve sezóny strávil v drese SKA Petrohrad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Burke: Jakupov? Pohovor s ním bol hrozný, skoro sa pobil so skautom