Bulharskí fanúšikovia zaútočili na budovu národnej federácie

SITA|7. jún 2008 o 22:18

SOFIA 7. júna (SITA, AFP) - Fanúšikovia čerstvého bulharského ligového majstra CSKA Sofia v sobotňajších ranných hodinách zaútočili na sídlo vedenia Bulharskej futbalovej federácie (BFF). Priaznivci tridsaťjedennásobného ...

SOFIA 7. júna (SITA, AFP) - Fanúšikovia čerstvého bulharského ligového majstra CSKA Sofia v sobotňajších ranných hodinách zaútočili na sídlo vedenia Bulharskej futbalovej federácie (BFF). Priaznivci tridsaťjedennásobného majstra krajiny tak vyjadrili svoju nespokojnosť s vyradením tímu z budúcosezónnej edície najprestížnejšej európskej klubovej súťaže - Ligy majstrov pre nesplatené finančné dlhy. Útočníci použili zápalné fľaše. "Išlo o akt pomsty v nadväznosti na naše rozhodnutie nepovoliť CSKA zúčastniť sa v európskych pohárových súťažiach v budúcej sezóne," uvádza sa v tlačovom vyhlásení BFF. Už utorkový výrok UEFA vyvolal prudké reakcie fanúšikov sofijského klubu prezývaného "červeni armejci". Prívrženci CSKA počas tlačovej konferencie vnikli do miestnosti, kde sa konala, prezidenta klubu Alexandra Tomova zahádzali plastikovými fľašami i umelohmotnými pohármi, pričom na neho bučali. Tomov vtedy uviedol, že ak funkcionári klubu zaplatia všetky podlžnosti do 5. júna, môžu ešte zvrátiť postoj UEFA. K tomu však evidentne neprišlo a Alexander Tomov oznámil svoju rezignáciu.

Majiteľom CSKA je v súčasnosti indický železiarsky magnát Pramod Mittal - vlastník najväčšej bulharskej metalurgickej spoločnosti Kremikovci. Klub má pohľadávky voči bulharskej vláde, no nemá doriešené ani sumy odstupného a platy hráčom za posledné tri roky.

CSKA Sofia je už druhým klubom, ktorý tento týždeň prišiel o právo účasti v lukratívnej súťaži, v stredu kontrolná a disciplinárna komisia UEFA vylúčila portugalského šampióna FC Porto pre pokus o podplácanie rozhodcov zo sezóny 2003/04.

Nachádzate sa tu:
Domov