Buffon sa chce do bránky vrátiť po Novom roku

SITA|18. dec 2008 o 12:04

Majster sveta zo šampionátu v Nemecku Gianluigi Buffon sa v bránke talianskeho klubu Juventus Turín mal objaviť až v novom kalendárnom roku.

RÍM. Majster sveta zo šampionátu v Nemecku Gianluigi Buffon informoval, v bránke talianskeho futbalového klubu Juventus Turín by sa mal objaviť až v novom kalendárnom roku.

V Serie A sa po víkendových zápasoch začne trojtýždňová prestávka, najvyššia súťaž sa znova rozbehne 10. januára. V tomto ročníku Buffon nastúpil iba na štyri zo 16 ligových stretnutí, pre svalové problémy je mimo hry od septembrového duelu v Cagliari.

Počas neprítomnosti ho výborne zastúpil Rakúšan Alex Manninger. "Predpokladám, že po Novom roku budem späť. Cítim sa dobre, už som začal trénovať s ostatnými brankármi," povedal Buffon. Juventus po slabom úvode sezóny vyhral osem z ostatných deviatich ligových stretnutí. Po prestávke chce Buffon pokračovať v stíhacej jazde za Interom Miláno, ktorý má na čele tabuľky šesťbodový náskok.

"Nebude jednoduché nadviazať na tieto výsledky. Keď hráte dobre, nie je ľahké zlepšovať sa, skôr môžete ísť výkonom dolu. Budem rád, keď si udržíme súčasnú fazónu a dostaneme Inter pod tlak," dodala gólmanská jednotka talianskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov