Budajovu prasaciu chrípku potvrdil klub

Peter Budaj
Peter Budaj (Autor: čtk/ap)
TASR|27. okt 2009 o 15:13

Otec slovenského hokejového brankára v službách tímu NHL Colorado Avalanche Petra Budaja anesteziológ Jozef Budaj poprel informácie českých médií, že jeho syn mal údajne pozitívny test na prasaciu chrípku.

DENVER. Otec slovenského hokejového brankára v službách tímu NHL Colorado Avalanche Petra Budaja anesteziológ Jozef Budaj pre portál sport.pravda.sk poprel informácie českých médií, že jeho syn mal údajne pozitívny test na prasaciu chrípku.

"U Petra sa vírus prasacej chrípky nepotvrdil. Američania teraz každý takýto prípad starostlivo monitorujú, päť dní zostal doma, zoslabol, ale bola to len bežná chrípka. Už sa cíti dobre, behá a pripravuje sa s partiou hráčov, ktorí neodcestovali na sériu zápasov vonku," citoval portál sport.pravda.sk Jozefa Budaja.

Podľa českého internetového portálu idnes.cz mali americkí lekári v tele slovenského brankára Colorada zistiť nebezpečný vírus A (H1N1). Útočník "lavín" Petr Hejduk vyhlásil, že Budaj nesmie na štadión, aby niekoho nenakazil a zároveň dodal, že brankárov stav sa zlepšuje a bacily v jeho tele slabnú.

Budaj mal chytať, ale ochorel

Peter Budaj mal minulý piatok proti Caroline absolvovať svoj tohtosezónny debut v bránke Colorada, dostal však chrípku a úlohu jednotky v tíme musel opäť obhajovať Craig Anderson. Prvé informácie hovorili o klasickom type tohto ochorenia. Tréner Joe Sacco prípadné podozrenie na prasaciu chrípku vtedy komentoval pre Denver Post takto: "Sme opatrní. S Petrom, keď sa objavili uňho príznaky chrípky, sme urobili správnu vec, že sme ho poslali domov. Nie som lekár, takže neviem povedať, ako to pôjde ďalej. Ale urobíme čokoľvek, aby naši hráči zostali zdraví.“

Po celom svete šíriaci sa vírus chrípky typu H1N1 zasiahol podľa spoluhráča Milana Hejduka aj slovenského hokejového brankára Petra Budaja.

Jeden z dvojice slovenských brankárov v NHL mal ešte v piatok chytať zápas základnej časti proti Caroline, jeho klub ho však narýchlo v deň stretnutia stiahol zo súpisky.

budaj1.jpg

"Peter nesmie chodiť ani do haly, aby niekoho nenakazil. Pozitívne ho testovali na prasaciu chrípku a už je v opatere lekárov," vyjadril sa pre český server idnes.cz jeho spoluhráč Milan Hejduk.

"Odborníci ale vraveli, že už uňho nejde o až taký silný priebeh, vraj je to slabšie."

Budaj sa zatiaľ na súťažný ľad v novej sezóne nedostal, ako tímová dvojka kryje chrbát Craigovi Andersonovi, príležitosť mal mať premiérovo v piatok.

V poslednom týždni útočí H1N1 intenzívne aj na športovcov, na Ostrovoch sa nakazili členovia futbalových tímov Bolton a Blackburn, vo Francúzsku museli pre chorobu futbalistov Paríž St. Germain odložiť ligový zápas.

Budajovu prasaciu chrípku oficiálne potvrdil klub (2)

DENVER. Po celom svete šíriaci sa vírus chrípky typu H1N1 zasiahol aj slovenského hokejového brankára Petra Budaja. Definitívne to potvrdil jeho klub v NHL, o čom v utorok večer informovala americká tlačová agentúra AP.

Brankár Colorada Avalanche mal ešte v noci na sobotu chytať proti Caroline, "lavíny" ho však narýchlo stiahli zo súpisky. Správu o nakazení rozšíril v utorok prostredníctvom českých médií jeho spoluhráč, útočník Milan Hejduk. "Peter nesmie chodiť ani do haly, aby niekoho nenakazil. Pozitívne ho testovali na prasaciu chrípku a už je v opatere lekárov," tvrdil Hejduk. Dodal, že "odborníci vraveli, že nejde o až taký silný priebeh, vraj je to slabšie." Jóbovu zvesť napokon potvrdil klub oficiálne s tým, že žiadny ďalší hráč mužstva sa nenakazil.

Budaj sa zatiaľ na súťažný ľad v novej sezóne nedostal, ako tímová dvojka kryje chrbát Craigovi Andersonovi, príležitosť mal mať premiérovo práve v nešťastnú noc na uplynulý víkend.

Vírus H1N1 intenzívne útočí aj na iných športovcov, na Britských ostrovoch sa nakazili členovia futbalových tímov Bolton a Blackburn, vo Francúzsku museli pre chorobu futbalistov Paríž St. Germain odložiť ligový zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budajovu prasaciu chrípku potvrdil klub