Budaj ukončil víťaznú sériu, Gáborík prvý raz bodoval

Peter Budaj zlikvidoval 28 striel súpera.
Peter Budaj zlikvidoval 28 striel súpera. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. dec 2016 o 07:19

V troch stredajších zápasoch NHL nastúpili len dvaja Slováci. Ani jeden sa netešil z výhry.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Gáborík si v noci na štvrtok v zámorskej NHL pripísal na konto asistenciu. Los Angeles Kings v bránke s Petrom Budajom však prehrali so San Jose Sharks 1:4 a ukončili päťzápasovú víťaznú sériu.

Gáborík zaznamenal prvý bod vo svojom druhom štarte v tejto sezóne, ktorej úvod vynechal pre zlomeninu nohy. Budaj zneškodnil 20 striel.

Gáborík sa cítil dobre

"Žraloci" prakticky rozhodli o víťazstve v kalifornskom derby už v prvej tretine, v ktorej Budaja prekonali Kevin Labanc, Logan Couture a prvým gólom v NHL aj Ryan Carpenter.

Domáci už len znížili zásluhou Dustina Browna, ktorý dorazil do bránky Gáboríkovu strelu. San Jose sa na ľade Los Angeles mimoriadne darí, veď v Staples Centre vyhrali šiestykrát za sebou.

Gáborík vo svojom druhom vystúpení v tejto sezóne odohral viac ako 14 minút, na Martina Jonesa vyslal štyri strely a zaznamenal mínusku.

Marián Gáborík zaznamenal prvý bod v sezóne.
Marián Gáborík zaznamenal prvý bod v sezóne. (Autor: TASR/AP)

"Cítil som sa na ľade dobre," povedal slovenský krídelník pre lakingsinsider.com.

Prehra v derby ho mrzela. "Sharks sú našim divíznym rivalom a najmä doma treba v takýchto zápasoch zbierať body. Sú veľmi silní, vedeli sme, že hrajú druhý deň za sebou, ale nevyšla nám prvá tretina a dostali sa do trojgólového náskoku. Často sa dostávali do brejkov, to sa nemôže stávať," dodal Gáborík, ktorý cítil rozdiel medzi prvým a druhým štartom v sezóne.

"Nohy som mal o niečo živšie ako v prvom zápase. Verím, že to už bude len lepšie," dodal. Kings na domácom ľade prehrali po siedmich zápasoch, prvýkrát od 1. novembra. Ďalší duel odohrajú už v noci na piatok na ľade Arizony.

New York Islanders v bránke bez Jaroslava Haláka zvíťazili nad Pittsburghom Penguins 5:3. Islanders viedli nad Pittsburghom 3:0, ale v tretej časti o náskok prišli a napokon o víťazstve rozhodli až v úplnom závere.

Nerozhodný stav zlomil 27 sekúnd pred koncom šikovným tečom Anders Lee a 24 sekúnd pred sirénou Nikolaj Kuľomin do prázdnej bránky potvrdil triumf "ostrovanov".

Islanders dvomi gólmi v priebehu troch sekúnd vyrovnali rekord NHL v štatistike dvoch najrýchlejších zásahov dosiahnutých jedným tímom.

Predtým sa to 12. marca 1935 podarilo hokejistom St. Louis Eagles a 21. januára 2004 to zopakovali hráči Minnesoty Wild.

NHL - streda:

New York Islanders - Pittsburgh 5:3 (1:0, 2:0, 2:3)

Góly: 20. J. Boychuk (Bailey, Nelson), 23. Chimera (Mayfield, Beauvillier), 38. Cizikas (Mayfield, Ladd), 60. Lee (Hickey, J. Boychuk), 60. Kuľomin (Cizikas) - 41. Sheary (Hörnqvist, Crosby), 51. J. Schultz (I. Cole), 54. Malkin (Dumoulin, Crosby)

Calgary - Toronto 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Góly: 1. F. Hamilton (Ferland, Engelland), 1. K. Versteeg (Monahan, Brouwer), 16. Stajan (Frolík, Chiasson)

Los Angeles - San Jose 1:3 (0:3, 1:0, 0:1)

Góly: 24. D. Brown (GÁBORÍK, Nic Dowd) - 4. Labanc (Couture, J. Ward), 20. Couture (Donskoi, J. Ward), 20. Carpenter (Bödker), 60. Couture

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Budaj ukončil víťaznú sériu, Gáborík prvý raz bodoval