Bubenko nepodal demisiu, mrzí ho správanie prezidenta

SITA|10. aug 2010 o 17:25

Skúsený slovenský futbalový tréner Jozef Bubenko nečakane ukončil svoje pôsobenie v gréckom prvoligovom klube Iraklis Solún.

SOLÚN.

Podľa oficiálnej internetovej stránky tohto tímu ponúkol 59-ročný bývalý lodivod slovenskej reprezentácie do 21 rokov svoju rezignáciu prezidentovi klubu, ktorý ju prijal. Bývalý ligový hráč Tatrana Prešov, Dukly Banská Bystrica a JAS Bardejov Bubenko však v utorok v rozhovore pre agentúru SITA potvrdil, že v skutočnosti to bolo inak.

"Zlé a napäté vzťahy medzi prezidentom a mnou ako trénerom dospeli až do tohto stavu. Rozhodol sa, že už so mnou nechce spolupracovať a teraz sa skrýva za moju abdikáciu. Vôbec sa k celej situácii nedokáže postaviť ako chlap," povedal Jozef Bubenko a pokračoval: "S takýmto prezidentom sa nedalo spolupracovať. Nemohol som niesť zodpovednosť za mužstvo a za výkony, keď on riadil prestupy a všetko ostatné. Komunikácia medzi nami úplne viazla, kupoval hráčov na posty, ktoré sme vôbec nepotrebovali posilniť a naopak. Potom vyvolal proti nám trénerom ešte aj kampaň v novinách."

Rodák z Prešova Bubenko bol v Iraklise už druhýkrát, predtým tam koučoval v roku 2007. V minulosti trénoval Slovan Giraltovce, Tatran Prešov, JAS Bardejov, Inter Bratislava, FC Spartak Trnava a okrem Iraklisu Solún aj Panionios Atény.

"Trénerský chlebík je veľmi náročný a ťažký, obzvlášť tu v Grécku. Tu sa veci menia skutočne zo dňa na deň. Navyše, tréner nemôže prezidentovi absolútne nič povedať, hoci ten niektoré veci robí zle. Ja som ako kouč zodpovedný za výkony mužstva, preto som aj v médiách občas povedal, čo som si myslel. V Grécku sa to však nenosí," vysvetlil Jozef Bubenko, ktorý momentálne oddychuje aj s rodinou v Grécku pri mori a čaká, ako sa situácia vyvinie.

"Uvidíme, čo prinesie budúcnosť," dodal skúsený slovenský kormidelník. Ten slávil najväčšie úspechy na bratislavských Pasienkoch, keď v rokoch 2000 a 2001 jeho zverenci získali pre žlto-čierne farby dvakrát za sebou cenné double (víťaz ligy a víťaz Slovenského pohára, pozn.), a na lavičke Panioniosu Atény, keď tento grécky klub doviedol do Pohára UEFA. Unikátne bolo aj jeho účinkovanie v BSC JAS Bardejov, s ktorým postúpil z III. ligy až do najvyššej slovenskej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Bubenko nepodal demisiu, mrzí ho správanie prezidenta