Brown kapitánom Kings

SITA|9. okt 2008 o 09:45

Aj "šable" majú nového vodcu.

LOS ANGELES/BUFFALO. Tím zámorskej hokejovej NHL Los Angeles Kings v stredu oznámil meno svojho kapitána v novej sezóne profiligy. Stal sa ním útočník Dustin Brown.

Stále iba dvadsaťtriročný krídelník bude vôbec prvým americkým a aj najmladším kapitánom Kings vo viac ako štyridsaťročnej histórii klubu zo západného pobrežia.

V drese "kráľov" čaká pätnásteho kapitána LA, zmluvne zaviazaného až do konca sezóny 2014/15, už piaty ročník v profesionálnej NHL. V tom ostatnom absolvoval 78 duelov základnej časti s bilanciou 33 gólov a 27 asistencií.

"Dustin je vodcovský typ. Každý deň prichádza na ľad pripravený v každom ohľade, tvrdo pracuje a mal by byť vzorom pre ďalších hráčov," povedal tréner Kings Terry Murray. Brown prebral funkciu kapitána od skúseného obrancu Roba Blaka, ktorý odišiel do San Jose. "Áčko" budú na svojom drese nosiť Anže Kopitar a Matt Greene.

Nového kapitána má aj Buffalo

Kapitánom Buffala Sabres sa stal skúsený obranca Craig Rivet. Ten do mužstva "šablí" prišiel iba v júli, predtým pôsobil v San Jose Sharks. Tridsaťštyriročný Rivet sa do profiligy dostal cez draft ešte v roku 1992, keď si ho v 3. kole vybral Montreal Canadiens.

V ostatných sezónach v Buffale fungoval rotačný systém, podľa ktorého sa hráči nosiaci kapitánske "céčko" na drese pravidelne striedali. Posledným kapitánom na "plný úväzok" bol v rokoch 2001 až 2003 Stu Barnes, v sezónach 2005/06 a 2006/07 sa vo funkcii striedali Daniel Briere a Chris Drury.

Pre Riveta je pôsobenie v tejto pozícii premiérou, v dvoch ročníkoch však už bol asistentom kapitána (v sezóne 2006/07 v Montreale a 2007/08 v San Jose). V trinástich sezónach v NHL odohral v základnej časti 744 duelov s bilanciou 45 gólov a 149 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov