Brazília v príprave proti Anglicku aj s Ronaldinhom

SITA|17. máj 2007 o 18:57

RIO DE JANEIRO 17. mája (SITA, AP) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Dunga oznámil vo štvrtok nomináciu na blížiace sa priateľské zápasy "kanárikov" s výbermi Anglicka a Turecka. V nominácii ...

RIO DE JANEIRO 17. mája (SITA, AP) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Dunga oznámil vo štvrtok nomináciu na blížiace sa priateľské zápasy "kanárikov" s výbermi Anglicka a Turecka. V nominácii sa objavili aj hráč AC Milána Kaka a hviezda španielskeho klubu FC Barcelona Ronaldinho, ktorý sa dvakrát stal Hráčom roka podľa FIFA. Ani jeden z nich však nenastúpi v reprezentačnom drese na turnaji Copa America, ktorý sa uskutoční nasledujúci mesiac, pretože si po náročnej sezóne vo svojich európskych kluboch chcú oddýchnuť. Dunga akceptoval ich rozhodnutie, avšak nominoval ich na prípravné zápasy. Štyridsaťtriročný Dunga dúfa, že dobré výkony reprezentácie odčinia neúspech na minuloročných majstrovstvách sveta v Nemecku, na ktorých Brazílčania vypadli vo štvrťfinálovom zápase s Francúzskom, v ktorom prehrali 1:0.

"Národný tím znamená pre krajinu veľa, uviedol bývalý defenzívny stredopoliar a dodal: "To, čo sa stalo vlani na MS, nechce nikto zopakovať. Keď však ktosi nechce za reprezentáciu nastúpiť, akceptujem to. Brazílčania sa stretnú s Anglickom 1. júna v Londýne a s Tureckom 5. júna v nemeckom Dortmunde. Tieto zápasy budú poslednou prípravou mužstva pred záverečným turnajom Copa América, ktorý sa začne 26. júna vo Venezuele. "Neúčasť hráčov ako Kaka, Ronaldinho, Lucio a ďalších bude pre tím citeľná, pretože sú to dôležití hráči pre náš tím," uviedol majster sveta z roku 1994 a dodal: "Avšak Brazília má ďalších vynikajúcich hráčov, ktorí takto dostanú príležitosť.


Nominácia Brazílie na prípravné zápasy s Anglickom (1. 6.) a Tureckom (5. 6.):


Brankári: Helton (FC Porto), Doni (AS Rím).

Obrancovia: Alex Silva (Sao Paulo), Alex (PSV Eindhoven), Juan (Bayer Leverkusen), Naldo (Werder Brémy), Marcelo (Real Madrid), Gilberto (Hertha Berlín), Maicon (Inter Miláno), Daniel Alves (FC Sevilla).

Stredopoliari: Josue (Sao Paulo), Kaka (AC Miláno), Ronaldinho (FC Barcelona), Diego (Werder Brémy), Elano

(Šachťor Doneck), Edmilson (FC Barcelona), Mineiro (Hertha Berlín).

Útočníci: Robinho (Real Madrid), Vagner Love (CSKA Moskva), Jo (CSKA Moskva), Afonso (SC Herenveen).


Nachádzate sa tu:
Domov