Brazília si poradila s Talianmi 4:2, Talianov možno prepadol strach

Javier Hernandez
Javier Hernandez (Autor: SITA/AP)
TASR|22. jún 2013 o 22:53

V druhom dueli A-skupiny zvíťazilo Mexiko nad Japonskom 2:1

BELO HORIZONTE. Futbalisti domácej Brazílie z prvého miesta a hráči Talianska z druhej priečky postúpili do semifinále IX. ročníka Pohára konfederácií FIFA 2013.

O účasti Brazílčanov a Talianov zo základnej A-skupiny bolo rozhodnuté už po dvoch kolách. Kto sa bude radovať z prvenstva v eliminačnej fáze, vyriešil až vzájomný súboj spomenutých dvoch veľkých futbalových rivalov.

Brazília zvíťazila na štadióne v Salvadore nad Talianskom 4:2 (1:0) a s plným počtom 9 bodov naplnila očakávania náročných fanúšikov.

Dva góly Brazílie strelil Fred, raz sa presadili Dante a Neymar, za vicemajstrov Európy boli úspešní Giaccherini a Chiellini.

V druhom sobotňajšom dueli A-skupiny, v ktorom už išlo "iba" o 3. miesto, zvíťazilo Mexiko nad Japonskom 2:1 (0:0). V drese víťazov dva razy skóroval J. Hernández, za ázijskeho šampióna korigoval v 86. min Okazaki.

Brazílsky tím sa v stredu 26. júna v Belo Horizonte stretne o 21.00 h SELČ v boji o finále s dosiaľ neznámym druhým tímom konečného poradia B-skupiny.

Taliani získali v "áčku" 6 bodov a vo štvrtok 27. júna o 21.00 h SELČ v meste Fortaleza nastúpia v druhom semifinále proti víťazovi základnej B-skupiny, ktorým sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane Španielsko.

Taliansko - Brazília 2:4 (0:1)

Góly: 51. Giaccherini, 71. Chiellini - 66. a 89. Fred, 45.+ Dante, 55. Neymar, ŽK: 40. Marchisio - 8. David Luiz, 28. Neymar, 44. Luiz Gustavo, rozhodoval: Irmatov (Uzb.)

Taliansko: Buffon - Abate (30. Maggio), Bonucci, Chiellini, De Sciglio - Candreva, Montolivo (26. Giaccherini), Aquilani, Diamanti (72. El Shaarawy) - Marchisio - Balotelli.

Brazília: Júlio César - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz (34. Dante), Marcelo - Hulk (76. Fernando), Hernanes, Luiz Gustavo, Neymar (69. Bernard) - Oscar - Fred.

Cesare Prandelli, tréner Talianska: "Som naozaj spokojný, lebo tím pracoval, snažil sa dotiahnuť manko a súperovi skomplikovať situáciu. V druhom polčase sme sa k tomu priblížili. V tom prvom nás v niektorých chvíľach možno prepadol strach, uvedomovali sme si, že proti nám stojí kvalitný súper."

Luiz Felipe Scolari, tréner Brazílie: "Tento výsledok nám dodáva ešte viac sebadôvery. Nesmieme to však s nadšením príliš preháňať, stále máme na čom pracovať. Dnes sme zdolali naozaj kvalitného súpera."

Japonsko - Mexiko 1:2 (0:0)

Góly: 86. Okazaki - 54. a 66. J. Hernández, ŽK: 38. H. Sakai - 90.+ Ochoa, rozhodoval: Brych (Nem.)

Japonsko: Kawašima - H. Sakai (58. Učida), Kurihara, Konno, Nagatomo (77. K. Nakamura) - Hosogai, Endo - Okazaki, Honda, Kagawa - Maeda (65. Jošida).

Mexiko: Ochoa - Mier, D. Reyes, Moreno, J. Torres Nilo - G. dos Santos (78. Barrera), Torrado, Zavala, Guardado (71. Salcido) - R. Jiménez (90. Aquino), J. Hernández.

Jose Manuel de la Torre, tréner Mexika: "Pre mňa je veľmi dôležité, že viacerí hráči ukázali aj veľkú bojovnosť. Dôverujem tomuto mužstvu a verím, že sa ešte môže zlepšovať. Prišli sme sa tento turnaj učiť a dostali sme užitočné lekcie."

Alberto Zaccheroni, tréner Japonska: "Nemôžeme prehrať zápas, v ktorom dominujeme takmer celých 90 minút. Chýbala nám v nohách energia. Mexičania boli čerstvejší, nás veľmi vyčerpal zápas s Talianskom. Odteraz budem žiadať prípravné zápasy so špičkovými mužstvami, aby sme sa v budúcnosti mohli ešte zlepšovať."

Konečná tabuľka A-skupiny:

1. Brazília 3 3 0 0 9:2 9 - postup do semifinále

2. Taliansko 3 2 0 1 8:8 6 - postup do semifinále

--------------------------------------------------------------------

3. Mexiko 3 1 0 2 3:5 3

4. Japonsko 3 0 0 3 4:9 0

Program semifinále:

streda 26. júna (Belo Horizonte, 21.00 h SELČ): Brazília - druhý tím v konečnom poradí B-skupiny

štvrtok 27. júna (Fortaleza, 21.00 h SELČ): víťaz B-skupiny - Taliansko

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Brazília si poradila s Talianmi 4:2, Talianov možno prepadol strach